PetburadaBlog

  • Nisan 12, 2020 Kuş Irkları/Türleri

      Kuşlar ülkemizde en çok beslenen evcil hayvanlar arasındadır. Bu kuş türlerinden de cennet papağanı oldukça tercih edilen türlerdendir. Cennet papağanı oldukça uysal bir canlıdır. Jako papağanı gibi fazla konuşmayı sevmez. Fakat konuşmaya başladıkları zaman da kolay kolay susmazlar. Peki cennet papağanı ne yer? Cennet papağanı bakımı nasıl olur?

     

    kuş türleri, kuş cinsleri,
  • Nisan 10, 2020 Kuşlar Hakkında

      Muhabbet kuşları da biz insanlar gibi hasta olabilen canlılardır. Bu nedenle onlara da hasta olduklarında gereken ilgiyi göstermemiz ve tedavi programını belirlemesi için de bir veteriner hekime götürmemiz gerekir. Muhabbet kuşlarında genel olarak en sık görülen hastalıklara bakacak olursak

     

    Muhabbet Kuşu Hastalıkları,
  • Nisan 08, 2020 Köpek Hastalıkları

      Köpeklerin ağız ve diş sağlığı genel sağlıkları üzerinde de büyük etki yaratmaktadır. Bu nedenle sadık dostlarımızın ağız ve diş sağlığına gereken önemi göstermemiz gereklidir. Herhangi bir sorunla karşılaştığımızda da vakit kaybetmeden veteriner hekime götürmeliyiz.

     

    köpek diş sağlığı, köpek ağız sağlığı, köpek diş dökülmesi
  • Nisan 06, 2020 Kedi Irkları

      Büyük kulakları ile ilginç ve bir o kadar da sevimli gözüken Oriental shorthair, ilk bakışta bazı insanların şaşırmasına neden olabiliyor. Peki oriental shorthair kedilerin kökeni nereye dayanmaktadır? Diğer kedilerden farklı ne gibi özellikleri vardır? Kişiliği nasıldır? Bütün bu soruların cevabına ve daha fazlasına gelin birlikte göz atalım.

     

    kedi ırkları,
  • Nisan 04, 2020 Kuş Irkları/Türleri

      Güvercingiller ailesinden olan ve kuşlar sınıfına ait olan kuş türü Güvercin ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde beslenmektedir. Beslenme amacı görsellik, performans gibi birçok sebebe dayanmakla birlikte şehirlerin meydanlarından köylere kadar birçok alanda güvercinleri görebilirsiniz. Güvercinlerin kafatası ile beyni arasında bulunan ferromanyetik adı verilen bazı parçacıklar, yerin manyetik alanına karşı duyarlı birimler haline gelmiştir. Yani bu sistem sayesinde güvercinler yerin manyetik alanındaki değişimleri sezebilmektedir. Ayrıca güvercinler çok uzaklara dahi uçtuklarında yönlerini kolayca bulabilirler. Güvercinlerde omurilikler omurga kanalının son kısmına kadar uzanır, omurilikten ayrılan sinir sistemi, bütün organlara ve kaslara kadar da yayılır.

     

    kuş türleri, kuş ırkları,
  • Nisan 02, 2020 Kedi Hastalıkları

      Kedilerin de insanlar gibi karnı ağrıyabilir. Kedilerde görülen karın ağrısı çeşitli sorunlar nedeniyle ortaya çıkabilir. Karın bölgesinde görülen ağrılar öyle ki, bazen ölümcül problemlerin habercisi olabilir. Bu yüzden evcil hayvanınızda karın ağrısı olduğunu düşünüyorsanız vakit kaybetmeden veteriner hekime götürmenizi öneririz.

     

    Kedilerde Karın Ağrısı, kedi karın ağrısı,
  • Mart 30, 2020 Kuş Irkları/Türleri

      Jumbo muhabbet kuşu, Türkiye’de en çok sahiplenilen muhabbet kuşu türleri arasındadır. İsmi ülkemizde jumbo olarak adlandırılsa da diğer ülkelerde show muhabbet kuşu olarak bilinir. Jumbo muhabbet kuşlarını diğer türlerinden ayıran en dikkat çekici özelliği kafa kısımlarının daha büyük olmasıdır. Öyle ki kafalarında bulunan tüyler neredeyse gözlerini kapatacak kadar uzundur ve jumbo muhabbet kuşu oldukça dikkat çekici bir özelliğe sahiptir. Boyları ortalama 25 cm civarındadır ve benekleri diğer muhabbet kuşlarına göre daha büyük, daha belirgindir.

     

    kuş türleri, Jumbo Muhabbet Kuşu,
  • Mart 28, 2020 Kediler Hakkında

      Kediler evde en çok beslenen hayvanlar arasında yerini alır. Evcil hayvanlar içinde de oldukça özel bir yeri olan kedilerin insanlarla iyi anlaştığını söyleyebiliriz. Ancak kedilerin oyuncu yapıları, evdeki buldukları her şeyle oynama istekleri bazen tehlikeli bir hal alabilir. Özellikle evde çiçeklerle oynamaları halinde bir takım riskler ortaya çıkabilir. Peki hangi çiçekler kediler için zararlıdır?

     

    Kediler İçin Zararlı Çiçekler, kedi çiçek
  • Mart 26, 2020 Köpekler Hakkında

      Köpeklerle oyun oynamak oldukça keyiflidir. Ancak onlarla oyun oynarken zorlayıcı veya fazla rahat olunmamalıdır. Köpeğinizin de oyun oynadığının bilincinde olması gerekir. Yani istemeden size zarar vermemesi gerekir. Köpeklerle oyun oynamak ilişkilerinizi güçlendirir. Böylelikle sizin istemediğiniz şeylerini daha sonra da yapmaz. Uslu bir köpek olur. Evcil hayvanınızın da sıkılmasını engeller. İşte köpeklerin en sevdiği oyunlar;

     

    köpek oyun, köpeklerle oyun,
  • Mart 24, 2020 Kediler Hakkında

      Evinizdeki kedi tuvaleti sürekli olarak kokuyorsa ve zaman zaman bu kokudan kurtulmak için çözüm yollarına başvurup da başaramadıysanız üzülmeyin. Her şeyi denemiş olmanıza rağmen günlük temizliğin bile bu kokuları gidermede fayda etmediğinin farkına varmış olabilirsiniz. Şimdi size bu kötü kokudan nasıl tamamen kurtulabilirsiniz onların ipuçlarından bahsedeceğiz.

     

    kedi tuvalet kokusu, kedi kum kabı, kedi tuvaleti
  • Mart 22, 2020 Kediler Hakkında

      Hiç kuşku yok ki her gün kedimizi akşam vakti kucağımıza alıp okşamak olmazsa olmazlarımızdandır. Her ne kadar yorgun olursak olalım oyun oynamak için can atan bir evcil hayvanınız olduğunda tüm yorgunluğumuzu üzerimizden atabiliriz. Biz de bu yazımızda evde kalmamız gereken günlerde kedilerimizle nasıl vakit geçirebiliriz onlara değineceğiz.

     

    kedi oyun, kediler için oyun,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR