PetburadaBlog

  • Nisan 30, 2020 Kuş Irkları/Türleri

      Lori papağanı, papağan türleri arasında en çok dikkat çeken türlerden biridir. Çünkü renkli tüyleriyle oldukça güzel görünürler. Öyle ki en çok renk varyantına sahip papağanlardan biridir. Oldukça hareketli ve sıcak kanlı olmaları da insanların ayrıca dikkatini çeken özelliklerindendir. Konuşma yeteneğine sahip olan bu ırk, yeterli ilgi ve alaka ile zaman içinde konuşabilir. Ancak belirtmek isteriz ki enerjileri oldukça yüksek olan lori papağanlarının kimi zaman yüksek sesle ötmesi sizi rahatsız edebilir. Bu kadar çok ses çıkarmalarından dolayı onlara geveze lori kuşu da denilmektedir. Ömürleri yaklaşık olarak 20 ile 25 yıl arasındadır. Lori papağanlarının cinsiyetini belirlemek ise oldukça zordur.

     

    kuş ırkları, kuş türleri,
  • Nisan 28, 2020 Köpekler Hakkında

      Köpeklerin patileri de en az insanların ayakları kadar önemli ve hassastır. Onlar da tıpkı bizim gibi bu konuda bakıma ihtiyaç duyar. Özellikle yaz aylarında sıcak bir asfaltta veya kış aylarında karda köpeğinizi yürütmek doğru olmaz. Yani köpeğinizin patileri de doğru ve düzgün bir biçimde korunmalıdır. Köpeklerin patilerinin korunması ve köpek pati bakımı özen gerektiren bir iştir. Pati bakımında da tırnağın uzunluğu, çatlaklar ve pati arasında kaçan maddeler gibi pek çok faktör düzenli olarak elden geçirilmelidir. Peki iyi bir köpek pati bakımı nasıl yapılır?

     

    köpek bakımı,
  • Nisan 26, 2020 Kedi Irkları

      Colorpoint Shorthair kedi cinsi siyam kedisinin yakın akrabasıdır ve gerek görünüşü gerek de karakteri ile de siyam kedisine benzer. Kediler binlerce yıldır insanların hayatındadır ve onlarsız bir dünya düşünmek neredeyse imkansızdır. Aslında insanların kedileri hayatlarına almalarındaki ilk amaç fareleri havlamak için olsa da aralarındaki bağın da kısa sürede kurulduğunu söylemek yanlış olmaz. Colorpoint shorthair de dünyada tanınan ve insanlarla bağı güçlü olan bir kedi cinsidir. Peki bu cinsin kökeni nereye dayanır?

     

    kedi ırkı, kedi ırkları, colorpoint shorthair,
  •   Pisycat markası %100 yerli üretim olup, ülkemiz için değer yaratmak adına ortaya çıkmıştır. Bu doğrultuda kedi sahipleri için %100 doğal, kaliteli ve ekonomik ürünler üretmektedir. Pisycat markası adı altında kuru kedi maması, konserve mama çeşitleri, kedi kumu çeşitleri ve kedi boyun tasmaları üretmektedir. Bu ürünlere daha detaylı olarak bakacak olursak

     

    pisy cat, petshop markaları, kedi maması markaları,
  • Nisan 22, 2020 Kediler Hakkında

      Öncelikle belirtmek isteriz ki veteriner hekiminiz dışında önerilen ilaçları asla kediniz için kullanmayın. Çünkü hayvanlara tanı koymak ve onları tedavi etmek tıpkı insanlarda olduğu gibi bilgi ve uzmanlık gerektirir. Eğer evcil hayvanınıza herhangi hastalıktan tanı konulduysa ve veteriner hekim tarafından bir tedavi oluşturulduysa kedinize bir şekilde ilaç vermelisiniz. Peki kedilere ilaç nasıl verilir? İlaç verirken nelere dikkat edilmelidir?

     

    kedi bakımı, kedi hastalıkları,
  • Nisan 20, 2020 Kedi Hastalıkları

      Kediler temizlikleriyle ün salmış canlılardır. Öyle ki 24 saatin en az 4 saatini kendilerini yalayarak geçirirler. Bu uzun uğraşın altında birçok sebep vardır. Bazen üzerlerine sinen kokulardan, bazen yaraları temizlemek için, bazen serinlemek, bazen de tüylerini temizlemek için bu davranışta bulunurlar. Kediler vücutlarından kopan tüylerini yalamayla beraber yutarlar. Dillerine yapışan tüyleri tükürmek zor olduğundan genelde o tüyler mideye gitmektedir. Bu tüyler çoğunlukla dışkı yoluyla atılır. Ancak bazen tüyler midede birikir, topaklaşır ve yumaklara dönüşür. Böyle olduğu zamanlarda öğürüp kusmaya çalışırlar. Özellikle uzun tüylü kedilerde bu olaya daha sık rastlanır.

     

    kedilerde tüy yumağı, kedi maltı, kedi çimi,
  • Nisan 18, 2020 Yavru Köpekler Hakkında

      Haftalardır bu günü iple çekiyorsunuz. Nihayet zamanı geldi. Eve yavru köpek geliyor! Ailenize yeni katılan yavru köpeğiniz için ilk gün, her ikiniz için de oldukça önemlidir. Sonuçta yavru köpeğiniz, doğumundan beri annesi ve kardeşleriyle vakit geçirmişti. Artık sizle beraber koca bir ömür geçirecek. Bir ailenin parçası olmak, yavru köpek için hem büyük bir değişiklik, hem de büyük bir maceradır! Yavru köpekler keşfetmekte ustadır, bunu yakında siz de anlayacaksınız.

     

    yavru köpek eğitimi, yavru köpek yatağı,
  •   Çocukluğumuzdan bugüne kadar köpeklere kemik verildiğine defalarca kez şahit olmuşuzdur ancak köpeklere kemik vermek yanlıştır. Çünkü kemikler köpeğin yaralanmasına sebep olur. İsterseniz gelin kemiklerin köpeklerde yarattığı sorunlara birlikte bakalım.

     

    köpek rahatsızlıkları, köpeklerde beslenme,
  • Nisan 12, 2020 Kuş Irkları/Türleri

      Kuşlar ülkemizde en çok beslenen evcil hayvanlar arasındadır. Bu kuş türlerinden de cennet papağanı oldukça tercih edilen türlerdendir. Cennet papağanı oldukça uysal bir canlıdır. Jako papağanı gibi fazla konuşmayı sevmez. Fakat konuşmaya başladıkları zaman da kolay kolay susmazlar. Peki cennet papağanı ne yer? Cennet papağanı bakımı nasıl olur?

     

    kuş türleri, kuş cinsleri,
  • Nisan 10, 2020 Kuşlar Hakkında

      Muhabbet kuşları da biz insanlar gibi hasta olabilen canlılardır. Bu nedenle onlara da hasta olduklarında gereken ilgiyi göstermemiz ve tedavi programını belirlemesi için de bir veteriner hekime götürmemiz gerekir. Muhabbet kuşlarında genel olarak en sık görülen hastalıklara bakacak olursak

     

    Muhabbet Kuşu Hastalıkları,
  • Nisan 08, 2020 Köpek Hastalıkları

      Köpeklerin ağız ve diş sağlığı genel sağlıkları üzerinde de büyük etki yaratmaktadır. Bu nedenle sadık dostlarımızın ağız ve diş sağlığına gereken önemi göstermemiz gereklidir. Herhangi bir sorunla karşılaştığımızda da vakit kaybetmeden veteriner hekime götürmeliyiz.

     

    köpek diş sağlığı, köpek ağız sağlığı, köpek diş dökülmesi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR