PetburadaBlog

  • Kasım 08, 2020 Kedi Hastalıkları

    Kedilerde görülen hastalıklardan yaygın olanlardan biri de cilt sorunlarıdır. Cilt sorunlarında ise kepek sıklıkla görülmese de zaman zaman karşılaşılan vakalardandır. Gerekli önlemler alınmadığında istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bir kere kepeğe yakalanan kedide daha sonraları sıklıkla kepek görülebilir. Kepek ciltte beyaz lekeler varmış gibi bir görüntü yaratır. Buna ek olarak cildin kurumasında ve kaşınmasına neden olur. Omega 3 eksikliği kedilerde kepek sorununa yol açabilir. Diğer bir neden ise cildin nemini kaybetmesi ya da yağ kaybıdır. Bu gibi durumlar sadece kedilerde değil köpeklerde de kepek problemine yol açmaktadır.

    kedi cilt hastalıkları
  • Kasım 06, 2020 Köpek Irkları

      King Charles köpek cinsi iyi bir karaktere ve minimal vücut yapısına sahiptir. Apartmanda yaşayanlar için beslemeye uygun köpek ırklarındandır. Hatta King Charles köpek cinsi çocuklu ailelerin tercih edebileceği en ideal köpek cinslerindendir. Bakımları da oldukça kolay olan bu ırkın genel özelliklerine gelin isterseniz birlikte bakalım. King Charles köpeği, İngiliz Kraliyet Ailesi 2.Charles’ın gözde köpeği olan Toy Spaniel’in alt türüdür. Bu köpeklerin genlerinde ise Cocker Spaniel ve King Charles köpeklerin çiftleşmesinden ortaya çıkan özellikler de vardır.

    köpek ırkı,
  •   30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen büyük İzmir depremi sonrası başta İzmir halkı olmak üzere herkese tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı ve sabır dileriz. Umarız bir daha bu kadar büyük acılar yaşamayız. Acınızı ve üzüntünüzü derinden paylaşıyoruz. İzmir’deki deprem sonrasında yardıma muhtaç insanları ve sokaktaki canlıları görünce PetBurada.com olarak bu duruma kayıtsız kalamadık. Biz de depremden ve tsunami’den etkilenen sahipsiz canlılarının yardıma koşmamız gerektiğini hissettik. Bu doğrultuda vakit kaybetmeden İstanbul’dan büyük bir aracımızla alabildiğine mama ile yollara düştük. Sosyal medya hesaplarımızdan ise mamayı dağıtmak üzere yardımcı olabilecek hayvanseverlere ihtiyacımız olduğunu paylaştık. 3 Kasım tarihinde gerçekleşen mama dağıtımına oldukça yoğun bir ilgi vardı ve gerek sahipsiz hayvanları besleme, gerek ise mama dağıtımını gerçekleştirmek üzere bize yol gösteren, bize yardım eden herkese teşekkür ederiz.

    mama bağışı,
  • Ekim 20, 2020 Diğer Evcil Hayvanlar

      Hamsterlar kedi, köpek, kuş ve balıktan sonra en çok sahiplenilen evcil hayvanlardan biridir. Özellikle de son zamanlar hamster besleyenlerin sayısı artmaktadır. Bir hamster sahiplenmeden önce hamster kafesi, yemi, oyuncak ve diğer malzemelerin yanı sıra ihtiyaç duyacağın şey hamster ismidir. Hamster isimleri arasından da evcil hayvanınıza bir isim bulmak her zaman da kolay olmayabilir. Ancak yine de hamster’ın ırkı, cinsiyeti, rengi, davranışları gibi özellikleri isim koymada size fikir verebilir. İster erkek hamster, isterseniz de dişi hamster sahiplenin sizler için hazırladığımız hamster isimleri listesinden birini seçebilirsiniz.

    hamster isimleri,
  • Ekim 18, 2020 Kedi Hastalıkları

      Kediler de tıpkı biz insanlar gibi bir takım hastalıklara yakanabilmektedirler. Bu hastalıklar zaman zaman benzerlik gösterse de zaman zaman farklı türde bir hastalık olarak görülebilir. Çünkü insanlarla kedilerin genleri birbirinden farklılık gösterir. Biz de bu yazımızda Ehlers-Danlos sendromu adı verilen kedilerde kırılgan deri sendromunu ele alacağız.

    kedi hastalıkları,
  • Ekim 16, 2020 Kediler Hakkında

      Kediler biz insanların en yakınındaki canlılardan biridir. Bu canlıları sahiplenmekle birlikte bir takım sorumlulukları da sahiplenirsiniz. Barınma ve beslenme bu ihtiyaçların başında gelmektedir. Beslenmede ise kaliteli mamalar kullanmanız kedilerin beden ve ruh sağlığı için daha yararlıdır. Her ne kadar evde sahiplenilen kediler için süper premium sınıfı diye adlandırılan kaliteli kedi mamaları kullanılsa da dışarıdaki kediler için kimi zaman bu mümkün olmamaktadır. Sokak kedileri için genelde ekonomik diye adlandırılan mamalar kullanılmaktadır. Adından da anlaşıldığı üzere uygun fiyatlı olan bu mamalar, kimi zaman ev kedileri ve barınaktaki kediler için de kullanılmaktadır.

    En Ucuz Kedi Mamaları
  • Ekim 12, 2020 Kediler Hakkında

      Hayatta herkesin zaman zaman movite edilmesi gerekir. Bu gruba tüm canlılar gibi kediler de dahildir. Kedi ödül maması da kedileri motive etmenin en kolay yollarından biridir. Her ne kadar kediler mizaçları gereği vurdum duymaz olsalar da onları ödüllendirmek genelde hoşlarına gider. Hatta iyi bulduğunuz bir davranış sonrasında ödüllendirdiğinizde bu olumlu davranışlarını alışkanlık haline dahi getirebilirsiniz.

    Kedi Ödül Maması,
  • Ekim 10, 2020 Köpekler Hakkında

      Köpekler uzun yıllardır insanoğlunun hayatında olan canlılardır. Bu sadık dostlarımız kimi zaman evimizde kimin zaman iş yerimizin önünde kimi zaman da sokaklarda yaşamaktadırlar. İnsanlar her ne kadar evlerinde besledikleri, sahiplendikleri köpeklere premium marka mamalar alabilseler de sokaktaki köpeklere ev yemeği ya da ekonomik köpek maması markaları vermeyi tercih etmektedirler. Peki köpeklere ev yemeği vermek doğru mudur? Gelin bu sorunun cevabına ve daha fazlasına birlikte bakalım.

    en ucuz köpek maması,
  •   Kedilerin beslenme ve barınma ihtiyaçlarınında haricinde bakımları da oldukça önemlidir. Kedinizin tırnak bakımı da bu ihtiyaçlarının en başında gelir. Evcil hayvanlarınızın tırnaklarını düzenli olarak kesmeli ya da kedinizin kendi kendine törpülemesi için bir törpüleme alanı yaratmalısınız. Kedi tırmalamaları da bu törpüleme alanı için üretilmiş ürünlerdir. Kedinize tırmalama alanı yaratmadığınız takdirde koltukları, halıları, yastıkları tırmalaması kaçınılmazdır. Ayrıca baza ve yatak kenarları gibi yerleri de sıkça taradıkları görülmektedir. Yani hem ev eşyalarınızı korumak hem de kedinizin pati sağlığı için tırnaklarını kesmelisiniz. Hatta hem tırnaklarını kedi tırnak makası ile kesmeli hem de daha sonra törpülemesi için evde bir kedi tırmalama ürünü bulundurmalısınız.

    kedi tırmalama tahtası,
  • Ekim 04, 2020 Köpekler Hakkında

      Köpekler ilk kez 33.00 yıl önce evcilleştirilmiştir. İnsanların hayatına dahil olduktan sonra da her geçen gün köpeklerle insanların dostlukları pekişmeye başlamıştır. Öyle ki bugün dünyada 400 milyondan fazla köpek insanlarla birlikte yaşamaktadır. Peki insanoğlu köpekleri ne kadar iyi tanıyor? Gelin isterseniz köpeklerin dünyasına daha yakından bakalım.

    Köpekler Hakkında 10 Bilgi
  • Ekim 02, 2020 Kedi Hastalıkları

      Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki kediniz dışarı çıkıyorsa pire kapabilir. Eviniz bahçe katında ya da pirenin kolayca ulaşabildiği bir yapıda ise bulaşma ihtimali daha yüksek olur. Yüksek evde oturanların da kedilerine pire bulaşmaz diye bir durum söz konusu değildir. Çünkü pireleri ayakkabınızla bile eve taşıyabilirsiniz.

    kedi piresi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR