PetburadaBlog

  •   Acısıyla tatlısıyla bir yıl daha bitiyor. Bu yılda da birçok şeye rağmen evcil hayvanlarımız olduğu için biz hayvanseverler çok şanslıyız. Sahip olduklarımızla, iyikilerimizle birlikte geleceğe dair umutlarla hep yıla kutlamayla başlarız. Yeni yılda da yeniliklerle dolu bir hayat geçirelim diye sevdiklerimize hediyeler alırız. Peki evcil hayvanlarımıza neden hediyeler almayalım? İşte daha önce kedi veya köpeklerine yılbaşı hediyesi almamışlar için öneriler

    kedilere hediye, köpeklere hediye,
  • Aralık 08, 2020 Kediler Hakkında

      Kediler uzun yıllardır insanoğlunun hayatında yer eden canlılardır. Öyle ki kedi sahiplerini de onları aile bireyi olarak görür. Zaman zaman da onları şımartmak isterler. Bu şımartma bazen saatlerce süren oyun oynama olabilir, bazen yeni bir kedi oyuncağı olabilir bazen de kedi ödülleri, kedi konserveleri olabilmektedir. Tüm bunların yanı sıra, yemek yapmayı seven kedi sahipleri de vardır ve zaman zaman kedileri kendi yaptıkları yemeklerle ödüllendirmek isteyebilir. Burada dikkat edilmesi gereken şey hazırlanan yemeğin gerçekten kedilerin metabolizmasına uygun olmasıdır. Aksi halde kedinizi ödüllendirmek yerine onların sağlını kötü yönde etkiyebilirsiniz. Gelelim kedilerin evde yiyecebileceği, kedilere özgü tariflere.

    kedi yemek tarifi
  • Aralık 04, 2020 Kuşlar Hakkında

      Her canlıda olduğu gibi muhabbet kuşlarında da yemin yanı sıra suyun önemi oldukça büyüktür. Muhabbet kuşunun suyu kafesin içinde kolay ulaşılabilir bir yerde olmalıdır. Ayrıca sularının sürekli taze ve temiz olması gerekir. İdeal olan muhabbet kuşlarının sularının kış aylarında gün aşırı, yaz aylarında ise her gün yenilenmesidir. Suyu değiştirirken suluğun içinin de fırçalanması gerekir.

    muhabbet kuşu vitamin,
  • Aralık 02, 2020 Köpek Irkları

      Özellikle apartman dairesinde yaşayanların tercih ettiği köpek cinsi olan Pomsky ilgi odağı olmayı seven bir köpektir. Sevimli görünüşleriyle de genellikle arzuladıkları ilgiyi alırlar. Sibirya Husky köpek ırkı ve Pomeranian’ların arasındaki çiftleşmenden ortaya çıkan bu köpek cinsi köpek severler arasında bir popülerlik yaratmaya başladı.

    pomsky,
  • Kasım 26, 2020 Köpek Irkları

      Evlerde en çok beslenen köpek cinslerinden biri de fino köpeklerdir. Fino köpek kelime anlamıyla kucağa gelen köpek anlamını taşır. Yani küçük ırk köpeklere fino köpek denir. Bu köpek türleri özellikle çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği türlerdendir. Fino köpekler oyuncu kişilikleriyle de herkes tarafından çok sevilmektedir. Sahipleriyle gezmeyi ve eğlenmeyi oldukça seven fino köpeklerinin bakımları oldukça önemlidir. Her köpeğin bakımı önemlidir fakat fino köpeklerin bakımı daha da önemlidir. Hassas köpekler olduklarından özenle bakılmalıdır. Fino köpeklerin bakımı yapılırken köpeğin yaşı, cinsi bakım şeklini değiştirebilmektedir.

    fino köpek,
  • Kasım 22, 2020 Köpekler Hakkında

      Ailemizden bir birey olarak gördüğümüz köpekler neredeyse zamanlarının büyük bir bölümünü kulübede geçirmektedirler. Bu yüzden köpek kulübesi seçimi oldukça önemli bir konudur. Nitekim siz de kendinize ev seçerken bazı kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz. Köpeğiniz için kulübe seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Biz de bu yazımızda ideal bir köpek kulübesi nasıl olmalı konusunda detaylara ineceğiz.

    köpek kulübesi,
  • Kasım 20, 2020 Kediler Hakkında

      Kedinizin nefesinin kötü kokması ağız temizliği ile ilgili bir takım sorunlar yaşadığının habercisi olabilir. Diş ve ağız hastalıkları genelde diş etlerinin veya dişlerin üstünde biriken plaklarla oluşur. Bu hastalıklar bazen ciddi ağrılara ve rahatsızlıklara yol açabilir. İşte bu yüzden kedilerin ağız temizliği de oldukça önem taşımaktadır. Kedilerin ağız ve diş sağlığını hastalıklarına yakalanmasının önüne geçmede en etkili yol önlem almak ve bakım yapmaktır.

    kedi bakımı,
  • Kasım 18, 2020 Köpekler Hakkında

      Köpeklerde diş çürümesi biz insanlara göre daha az görülse de hiç görülmediği anlamına gelmez. Hatta köpeklerin ağzının biz insanların ağzından daha temiz olması gerçeğine rağmen köpeklerde de tartar, plak oluşumu, diş et iltihabı gibi problemler görülebilir. Bu sorunların elbette bir çözümü vardır. Ancak sorunlar çözülmediğinde problemler daha da büyüyebilir ve biz insanların yaşadığı problemler gibi kalp, karaciğer, böbrek hastalıklarına yol açabilir.

    köpek ağız bakımı,
  • Kasım 16, 2020 Kediler Hakkında

      Biz hayvanseverler hayatımızın bir dönemde yoğun olmak üzere kedilerin, köpeklerin ve diğer hayvanların bizim dilimizden konuşabilmesini onları daha iyi anlayabilmeyi istemişizdir. Hayvanseverlerin bu istediğinden yolan çıkan, Alexa ismindeki bir mühendis kedilerin miyavlamasını bizim dilimize çeviran bir uygulama geliştirdi. Yapay zeka tutkunları ve hayvanseverler arasında heyacan yaratan bu uygulama, mobil uygulama platformlarında yerini aldı.

    kediler hakkında,
  • Kasım 12, 2020 Köpekler Hakkında

      Köpekler insanoğlunun kendi türü dışında en yakın dostu olarak bilinmektedir. Bu sadık dostlarımızın da bir takım ihtiyaçları olmaktadır. Köpeklerin temel ihtiyacı da biz insanlar gibi beslenme, barınma ve tuvalet ihtiyaçlarıdır. Köpekler tuvalet ihtiyaçlarını dışarıda gideren canlılardır. Bu yönüyle bizden ve diğer evcil hayvan olan kedilerden ayrılır. Köpek besleyenlerin de nitekim günde en az 2 kez dışarı çıkması gerekir. Hava bazen sıcak, bazen soğuk hatta bazen yağmurlu veya karlı olabilmektedir. Normal sıcaklıkta köpeklerin herhangi bir kıyafet giymesine gerek olmasa da hava şartları zorlu olduğunda köpek kıyafetleri giymesinde yarar vardır. Gelin isterseniz köpeklerin neden kıyafet giymesi gerektiğine birlikte daha yakından bakalım.

    köpek kıyafetleri,
  •   Arkadaşlar arasında kedi insanı ya da köpek insanı olma konusu yıllardır tartışılan konulardan biridir. Bu soruya elbette bilimsel bir yanıt vermek mümkün değildir. Yine de insanların bu gruplama, kendini bir tarafta görme istediğinden kaynaklı olarak cevap vermek durumunda kalabilirsiniz. Kedi ya da köpek sahibi olmanın birçok açıdan farklı yönleri vardır. Köpek sahibi olmak başlı başına sosyal bir deneyimi beraberinde getirir. Yani köpeğiniz olduğunda her gün en az iki defa yürüşe çıkmanız gereklidir. Köpeğin parktaki veya etraftaki diğer köpeklerle yakınlaşması sizi de sahipleriyle diyalog kurmaya iter.

    kedi ve köpekler hakkında,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR