PetburadaBlog

  • Ocak 17, 2021 Köpekler Hakkında

      Köpek oyuncakları, evcil hayvanınızla birlikte keyifli zamanlar geçirebileceğiniz eğlenirken aynı zamanda ona eğitim verebileceğiniz köpek malzemelerindendir. Köpeğiniz ister yavru olsun, isterse yetişkin genelde enerjilerini atmak için oyun oynamaya eğilimindedirler. Öyle ki köpeklerin kedilerden farklı bir karakterleri vardır. Sürekli olarak sahipleriyle beraber vakit geçirmek isterler. Bu birlikte vakit geçirmelerde de yürüyüş, koşmak ve oyun oynamak gibi aktiviteler olduğunda köpeklerin keyfine diyecek yoktur. Köpeğinizin daha çok hangi oyunları ve hangi köpek oyuncaklarını sevdiğini gözlemlediğinizde, oyun vakitlerini daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Gelin isterseniz sadık dostunuzla birlikte vakit geçirirken onların muhtemel olarak en çok seveceği köpek oyuncaklarına birlikte göz atalım.

    köpek oyuncakları,
  • Ocak 13, 2021 Kediler Hakkında

      Kediler uyumayı en çok seven canlılardandır. Öyle ki günün çoğunluğunu uyuyarak geçirmektedirler. Uykuyu bu kadar çok seven kediler, zaman zaman sahipleriyle birlikte uyumak isterler. Elbette bunun altında yatan birçok sebep vardır. Gelin isterseniz bu sebeplere daha yakından bakalım.

    kedilerde uyku,
  • Ocak 11, 2021 Diğer Evcil Hayvanlar

      Hamsterlar ülkemizde ve tüm dünyada oldukça sevilen ve sahiplenilen hayvanlardandır. Öyle ki hamsterların diğer evcil hayvanlara göre tercih edilmesinin başlıca sebepleri vardır. Öne çıkan nedenler ise hamsterların diğer evcil hayvanlara göre daha uygun fiyatlı olması, hamster bakımının kolay ve maliyetinin diğer hayvanlara göre düşük olması gibi başlıca nedenlerdir. Aynı zamanda hamsterların havlama gibi davranışları olmadığından komşuları da rahatsız etmez. Hamsterlar kedi ve köpekler gibi koltuklarınızı da tırmalamaz. Ancak açıkta bıraktığınız taktirde kablolarınızı kemirebilirler. Fakat hamsterınızı dışarı gezdirmeye götürmek zorunda değilsiniz. Ayrıca hamster bakımında evcil hayvanınızı yıkamanıza gerek yoktur.

    hamster bakımı
  •   Birçok kedi sahibi kedisini kısırlaştırmadan önce bir takım ikilemlere düşer. Bu ikilemde eminiz ki çok kafa karışıklığı yaşanmaktadır ve gerek kediniz gerekse sizin için bu süreç sancılı geçebilmektedir. Biz de kısırlaştırma sonrası kedilerin nasıl bir yaşam süreceğini, sizin kedinizini rahat ettirmek neler yapabileceğini bu yazıda ele almak istedik.

    Kedilerde Kısırlaştırma Sonrası Yaşam
  • Ocak 05, 2021 Kediler Hakkında

      Özellikle yeni kedi sahiplenen hayvanseverlerin merak ettiği konulardan biri de kedi kumunun ne olduğudur. Kedi kumu kedilerin tuvalet ihtiyaçlarını gidermede kullanılan, kedi tuvaleti olarak adlandırılan kabın içine konan kuma denir. Kedi tuvaleti ve kedi kumu günümüzde evcil kedilerin tuvalet ihtiyaçlarını gidermede en yaygın ve en ucuz olarak kullanılan yöntemdir.

    ucuz kedi kumu, pahalı kedi kumu
  •   Kedi veya köpek besleyenlerin özellikle sahiplenin ilk dönemlerinde sorduğu sorulardan biri de “Kedi veya köpeğime hangi mamayı vermeliyim?” sorusudur. Bu soruda merak edilen aslında iki konu vardır. Hem mamanın hangi marka olduğu, hem de hangi çeşidi olduğu sorularıdır. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki mamalar genel olarak üç sınıfa ayrılır. Ancak bir çeşidi, veteriner mamalarıdır. Veteriner mamaları hasta kedi veya hasta köpeklerin veteriner tarafından önerdiği mamalardır. Bu tür mamaları online petshop veya petshoplarda bulmak mümkün değildir, sadece veteriner kliniklerinde satılmaktadır. Kedi veya köpeğinizi rutin olarak sağlık kontrolüne veterinere götürdüğünüzde herhangi bir hastalıktan dolayı veteriner hekim uygun görürse kullanıma başlamanız gerekir. Bu mama türünün dışındaki iki mama türü, temelde kedi ve köpekleri beslemede kullanılan mamalardır. Peki bu premium mama ve ekonmik mama çeşidini birbirinden ayıran özellikler nelerdir?

    premium mama, ekonomik mama,
  •   İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bırakıyoruz. Geçtiğimiz bu yılda PetBurada Blog sayfasında yüzlerce blog yazısı daha yayınladık. Tek amacımız evcil hayvan bakımında ve onlarla vakit geçirirken sizlerin daha da bilinçlenmesi, aklınızdaki sorulara cevap bulabilmeniz. Ancak burada yer alan bilgilerin kesinlikle tanı ve tedavi önerisi anlamına gelmediğini belirtmek isteriz. Özellikle evcil hayvanınız hastalandığında yapmanız gereken şey veteriner hekime gitmektir. Bu konuda sadece onların koyduğu tanılara ve tedavi planlarına riayet etmelisiniz.

    En Çok Etkileşim Alan Blog Yazıları,
  • Aralık 24, 2020 Yavru Kediler Hakkında

      Öncelikle yavru bir kedi sahiplenmek istiyorsanız lütfen satın almayın, sahiplenin. Hayvanları satın almak, satmak için hayvan üretimi yapan sektöre alıcı olarak yardım etmektir. Ne yazık ki üretim sektörü genellikle satılık hayvanlara kötü koşullarda bakmaktadır. Şartlar ne olursa olsun sokaklarda, barınaklarda sahipsiz birçok hayvan varken lütfen satın almayın ve sahiplenin.

    yavru kedi,
  •   Hemen hemen her kedi sahibinin bu korkuyu yaşadığı görülmüştir. Kedilerde ağız köpürmesinin sebepleri oldukça farklıdır. Bazen bu fizyolojik bir olay olmakla birlikte, bazen de patolojik bir problemden dolayıdır.

    Kedilerde salya akması
  • Aralık 16, 2020 Kediler Hakkında

      Kedi sahiplerinin merak ettiği konulardan biri de kedilerin neden masaj yaptığıdır. Kedi masajı, kedilerin ön patileriyle ritmik bir şekilde yaptığı yoğurma hareketine denir. Kediler özellikle masaj hareketini yumuşak ve tüylü yerlere yaparlar. Peki kediler neden masaj yapar? Kedilerin neden masaj yaptığına dair kesin bir bilgi olmasa da bu konuda çeşitli teoriler bulunmaktadır. Gelin isterseniz o teorilere birlikte bakalım.

    kedi masajı
  • Aralık 12, 2020 Kedi Hastalıkları

      Biz insanlar gibi zaman zaman kedilerde de yüksek ateş görülebilmektedir. Kedilerin normal vücut ısısı 38.1 ile 39.2 arasındadır. Yavru kedilerde bu ısı değeri biraz daha yüksek olabilir. Kedilerde vücut ısısı genel sağlık durumuna, kullanılan ilaçlara ya da mevsim koşullarına bağlı olarak değişebilmektedir. Kedilerde vücut ısısının 41.7 derecenin üstünde olması genelde yüksek ateş olarak değil kedilerde sıcak çarpması yani hipertermi olarak kabul edilmektedir. Hipertermi ile kedilerde yüksek ateşin mutlaka ayırt edilmesi gerekir.

    kedi hastalıkları
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR