PetburadaBlog

  • Şubat 07, 2021 Köpek Irkları

      2003 yılının Temmuz ayında düzenlenen 1. Uluslararası Kangal Köpeği Sempozyumu’nda çıkan sonuç gösteriyor ki; Kangal köpekleri Türk göçleri ile birlike Türkistan’dan insanlar tarafından Anadolu’ya getirilmiştir. Kangal köpekleri yıllar boyunca bekçi ve çoban köpeği olarak görev almışlardır. Sivas Kangal köpeklerinin bir diğer adı da Anadolu çoban köpeğidir. Kangal köpekleri Osmanlı arşivlerinde de geçmektedir. Yeniçeriler Kangal köpeklerini hem askeri işlerde hem de savaşlarda kullanmışlardır. Ayrıca Kangal köpekleri kurtlarla baş edebilen tek köpek ırkıdır. Soğuk hava, sıcak demeden verilen göreve sadık kalır.

    kangal köpeği,
  • Şubat 05, 2021 Köpekler Hakkında

      Öncelikle K9 köpeklerini, koruma ve asayiş görevini üstlenecek K9 köpekleri ve arama yapacak olan K9 köpekleri olarak ikiye ayırmamız gerekir. İlk olarak asayiş ve koruma görevini yapan K9 köpeklerini ele alacak olursak tüm dünya’da ve Türkiye’de bu görev için en fazla kullanılan köpek ırkları şunlardır

    k9 köpekler, alman kurdu, k9
  • Şubat 02, 2021 Kediler Hakkında

      Evet kedilerin bir çoğu yumurta yer. Hatta doğal yaşam alanlarında yumurta yemek için çeşitli kuşların yuvalarına saldırdıkları da gözlemlenmiştir. Yumurta, hayvansal protein kategorisine girdiği için kedilerin de buna olduğundan yemelerinde herhangi bir sakınca yoktur. Bunun yanı sıra bazı kedi mamalarına da protein takviyesi olarak yumurta eklenir.

    kedi yumurta yer mi,
  • Ocak 31, 2021 Kediler Hakkında

      Kedilerle birlikte hayatını sürdüren insanlar, evde onlarla yaşamanın verdiği huzuru sıklıkla belirtirler. Araştırmalar da göstermiştir ki kediler gerçekten de insanların psikolojisine büyük bir oranda fayda sağlar. Bu konuyla ilgili olarak biz de kedilerle beraber yaşamanın ve onları okşayarak sevmenin insanlar üzerindeki etkilerini daha ayrıntılı bir şekilde ele alacağız. Kedileri Okşayarak Sevmenin İncelikleri İlk olarak kediyle fiziksel temasa geçebilmek için onunla etkileşim içerisinde olmanız gerekir. Bunun için de kedinizi zorla kucağınıza almaya çalışmanız ya da onu zorla okşamaya çalışmanız yanlış bir davranış olacaktır. Evde insanlarla birlikte yaşayan kediler, sokakta yaşayanlara göre daha sosyal olurlar.

    kedileri sevmek,
  •   Köpek sahiplenmek istediğinizde şüphesiz yapılacak en iyi ve en erdemli davranış barınaktan köpek sahiplenmektir. Barınaklardaki sahibini bekleyen on binler belki yüz bincelerce köpek vardır. Neredeyse her cinsten ve her yaştan köpekler, sizin onları ziyaret etmenizi ve fark etmenizi bekler. Sevimli dostlarımızdan ilgi görmek için sadece sevginizi ve şefkatinizi göstermeniz yeterlidir. Onlar sizin sevginize muhtaçtır. Barınaktan köpek sahiplenirken yapmanız gereken tek şey onların yanına gidip kendinize en yakın hissettiğinizi bulmaktır. Böylelikle sadece siz mutlu olmakla kalmazsınız ona da yeni ve şefkatli bir hayat sunmuş olursunuz. Sonrasında köpeğinizin hayatındaki yerinizi tahmin bile edemezsiniz. Onu sahiplendiğiniz ve şefkatli davrandığınız için belki de kendisini dünyanın en şanslı canlısı hissedecektir.

    köpek sahiplenme
  •   Kedilerin ağzı birçok nedenden kaynaklı olarak kokabilir. Kedilerin ağzının kokmasındaki en yaygın neden ise kötü kokuya sebep olan bakterilen çoğalmış olmasıdır. Peki bu kokuyu gidermek için ne yapmak gerekir? Bakterilerin haricinde kedilerin ağız kokusuna neler neden olur? Kedi ağız kokusu nasıl giderilir?

    kedilerde ağız kokusu,
  • Ocak 22, 2021 Kediler Hakkında

      Sarman kediler bir kedi cinsi değildir. Sarman kelimesi tamamen kedilerin tüy rengini tanımlamakta kullanılır. Bu renkteki çoğu kedi de doğrudan tekir kedilerdir. Ayrıca birçok kedi ırkında da Sarman kürk rengi görülebilmektedir. Sarman kedilerin tüyleri sarı renkte olup derileri kalındır. Şişman ve iri gövdeleriyle tam bir ev kedisidir. Gün içinde hareketsiz kalmaları kilo almaya da meyilli yapar. Ancak Sarman kediler sabahın erken saatlerinde üzerinize atlayarak sizi uykunuzdan uyandırabilir.

    sarman kedi,
  • Ocak 20, 2021 Köpek Hastalıkları

      Köpeklerde de biz insanlar gibi zaman zaman deri hastalıkları görülebilir. Birçok nedenden kaynaklanabilen köpek deri hastalıkları muhakkak tedavi edilmelidir. Aksi halde başka birçok hastalığı da beraberinde getirebileceği gibi ağrılara da sebep olur. Mantar hastalıklarının pek çok türü vardır. Bunlar genelde kıl köklerine yerleşerek ortaya çıkmaktadır. Ayrıca kıl köklerinde bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonlar da oluşabilmektedir. Kıl kökü iltihaplanması olarak adlandırılan bu hastalık da mantarın etkisiyle ortaya çıkar.

    Köpeklerde Mantar Hastalığı,
  • Ocak 17, 2021 Köpekler Hakkında

      Köpek oyuncakları, evcil hayvanınızla birlikte keyifli zamanlar geçirebileceğiniz eğlenirken aynı zamanda ona eğitim verebileceğiniz köpek malzemelerindendir. Köpeğiniz ister yavru olsun, isterse yetişkin genelde enerjilerini atmak için oyun oynamaya eğilimindedirler. Öyle ki köpeklerin kedilerden farklı bir karakterleri vardır. Sürekli olarak sahipleriyle beraber vakit geçirmek isterler. Bu birlikte vakit geçirmelerde de yürüyüş, koşmak ve oyun oynamak gibi aktiviteler olduğunda köpeklerin keyfine diyecek yoktur. Köpeğinizin daha çok hangi oyunları ve hangi köpek oyuncaklarını sevdiğini gözlemlediğinizde, oyun vakitlerini daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Gelin isterseniz sadık dostunuzla birlikte vakit geçirirken onların muhtemel olarak en çok seveceği köpek oyuncaklarına birlikte göz atalım.

    köpek oyuncakları,
  • Ocak 13, 2021 Kediler Hakkında

      Kediler uyumayı en çok seven canlılardandır. Öyle ki günün çoğunluğunu uyuyarak geçirmektedirler. Uykuyu bu kadar çok seven kediler, zaman zaman sahipleriyle birlikte uyumak isterler. Elbette bunun altında yatan birçok sebep vardır. Gelin isterseniz bu sebeplere daha yakından bakalım.

    kedilerde uyku,
  • Ocak 11, 2021 Diğer Evcil Hayvanlar

      Hamsterlar ülkemizde ve tüm dünyada oldukça sevilen ve sahiplenilen hayvanlardandır. Öyle ki hamsterların diğer evcil hayvanlara göre tercih edilmesinin başlıca sebepleri vardır. Öne çıkan nedenler ise hamsterların diğer evcil hayvanlara göre daha uygun fiyatlı olması, hamster bakımının kolay ve maliyetinin diğer hayvanlara göre düşük olması gibi başlıca nedenlerdir. Aynı zamanda hamsterların havlama gibi davranışları olmadığından komşuları da rahatsız etmez. Hamsterlar kedi ve köpekler gibi koltuklarınızı da tırmalamaz. Ancak açıkta bıraktığınız taktirde kablolarınızı kemirebilirler. Fakat hamsterınızı dışarı gezdirmeye götürmek zorunda değilsiniz. Ayrıca hamster bakımında evcil hayvanınızı yıkamanıza gerek yoktur.

    hamster bakımı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR