PetburadaBlog

  • Ekim 09, 2021 Köpek Hastalıkları

    Alerji her canlıda olduğu gibi teşhisi ve tedavisi uzun zaman alan sağlık sorunudur. Köpekler için de alerji teşhisi ve tedavisi aynı zorluktadır. Daha çok mevsim geçişlerinde artan alerji vakaları, sonbaharda köpekler için adeta bir sorun niteliğindedir.

    köpek alerjisi
  • Bahçede beslenecek köpeğin en önemli özelliği dış ortama dayanıklı bir ırk seçimi ve köpeğin beslenme amacının belirlenmesi şarttır. Bahçede oyun amacı yada bekçilik amacı ile beslenen köpekler tercih edilirken genelde en güçlü köpek ırkları tercih edilmektedir. Köpeğin güçlü olması hem hava şartlarına karşı olan dayanıklılığı hem de bakım beslemede ki güçlülüğü göz önünde bulundurulmalıdır.

    köpekler
  • Eylül 29, 2021 Sizden Gelenler

    Hayvanlar alemine ilk adım attığım yaşım 11’di malum hiçbir özel alanımda kendi sözümü geçiremediğim için annem ve babama demagojiyle işleri büyütmeye başladım sağ olsunlar onlarda çok destek oldular. Sonra Ne mi oldu? yazını devamında.

    anılar
  • Eylül 28, 2021 Sizden Gelenler

    Evet yavrumuzla anılarımız olacak kadar vakit geçiremedik maalesef ama evlat sahibi olur gibi köpek sahibi olmak için yanıp tutuşuyordum. Mutlaka bir köpeğim olmalıydı, onunla yaşamalı, onunla yaş almalıydım. Kötü tecrübemizin bize yaşattığı travmayı atlatabildikten sonra tuttuk çiftlik yolu.

    Hikayeler
  • Eylül 26, 2021 Köpekler Hakkında

    Sahibi olmayı düşündüğünüz köpeğin ırk karakterlerini iyi sentezlemeniz gerekir. Kişinin karakterine göre köpeklerin karakterlerinin de yakın olması hayatı kolaylaştıran bir durumdur. Tembel mizaca sahip birinin çok hareketli ve gezme ihtiyacı olan bir ırkı seçmesi oldukça yanlıştır.
     

    köpek eğitimi
  • Eylül 25, 2021 Köpekler Hakkında

    Köpeğim ne diyor? sorusu hemen hemen herkesin kendi kendine cevap aradığı bir soru olsa gerek. Bunun cevabı aslında onun vücudunda saklıdır. Gözler, kulaklar, kuyruk ve ağız bir çok ifadeyi size yansıtmaktadır.

    köpekler
  • Eylül 23, 2021 Sizden Gelenler

    Bir kedi sahibi olarak, veteriner hekim ve evcil hayvan malzemeleri pazarlayan şirket sahibi kimliklerimi bir kenera bırakıp sade bir vatandaş olarak gözlemimi kaleme aldım.

    kedi sahiplenme
  • Eylül 17, 2021 Köpekler Hakkında

    Her zamanki rutininize devam etmek, köpeğinizle güneşli havalarda olduğu gibi yürüyüşler yapmak için hayatınızı kolaylaştıracak bazı ürünlere ihtiyacınız olacaktır. Önerilen ekipmanlar sizi ve köpeğinizi temiz tutmakla kalmayıp köpeğinizin yağan yağmur veya kardan etkilenerek hasta olmalarının önüne geçecektir.

    köpekler
  • Köpek nasıl yıkanır? Kedi kum kabı nasıl temizlenir? Tüy bakımı nasıl olmalı? gibi konular sıkça irdelenirken evcil hayvan malzemelerini temizlemek için üretilen ürünler hiç değinilmemiş bir konudur. Bu makalemizde malzemelerin temizliğine değindik.

    Evcil hayvan ürünleri
  • Eylül 01, 2021 Köpekler Hakkında

    Oyun egzersizleri mutluluk veren ve sağlığınıza katkıda bulunan en önemli eylemdir. Minik dostunuzla ev içerisindeki küçük oyunların dışında bahçede, plajda, yürüyüşlerinizde onunla yapacağınız aktivitenin hem sizin hem köpeğinizin sağlığına katkısı tartışılamaz.

    köpek
  • Son günlerde orman yangınları ile gündeme gelen hayvanlarda yanık ve tedavisi hakkında bir kaç öneri ve hatırlatmanın yer aldığı bu yazımızda yanık sonrası hastaya yaklaşım ve tedavisi hakkında yapmamız gerekenler.

    yanık,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR