PetburadaBlog

  • Nisan 14, 2022 Sizden Gelenler

    Tam 12 sene önceydi kızımla karşılaşmamız. Çok sevdiğim bir arkadaşım beni aradı ve “acil gelmen gerekiyor” dedi. Hemen gittiğimde gördüğüm tablo inanılmazdı. Sokakta yaşayan ve çok tatlı bir tekir anne bir sürü yavru dünyaya getirmişti. Tekir annenin 6 adet yavrusu olmuş. Bu kadar güzel ve şirin yavruları görünce arkadaşıma direk “sahibi var mı” dedim. Yok dedi ve onların mahallesinde olan ve devamlı mama verdikleri bir kedi olduğunu belirtmişti. O kadar tatlılardı ki dayanamadım ve eve götürdüm..

    kedi hikayeleri
  • Yapılan araştırmalarda 7 yaş üzeri köpeklerin % 50 kanser riski altındadır. Yaklaşık  3 köpekten 1'i ve 5 kediden 1'i  kansere yakalanmaktadır. Kanserle mücadelede önemli olan ERKEN TEŞHİS dir. Erken teşhis edilen kanserlerin %96 sı tedavi edilmektedir.

    Köpeklerde kanser
  • Mart 01, 2022 Kediler Hakkında

    Bir kedide aradığınız kişilik özelliklerini bilmek önemlidir. Mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmek için düşünülmesi gereken şeyler vardır. Biz bu yazımızda küçük hatırlatmalarla doğru karar vermenize yardımcı olmayı planlamaktayız. Uyarı , hatırlatma ve önerilerimizi başlıklar halinde toplayalım.

    Kedi Irkları
  • Şubat 24, 2022 Köpekler Hakkında

    Köpeğiniz için günlük, haftalık aylık hatta yıllık planlarınız hazır mı? Hangi işlemi senede bir kez yapıyorduk? Tırnakları ne zamanda bir kesmeliyiz? İşte bu soruların yanıtlarını bulacağınız makalemizin sizlere iyi bir plan oluşturacağını düşünmekteyiz. Köpeğinizin genel sağlığını ve mutluluğunu destekleyecek bu rutinleri unutmamak için tarihleri bir yere not almayla işe başlayabilirsiniz.

    köpek aşılama
  • Şubat 22, 2022 Sizden Gelenler

    Her çocuğun hayvan sahiplenme yaşı yetişkinlik sürecinde olmalı. Çocukların yanlış bir davranışı ile hayvanların zarar görme imkanı olabilir. Bu sebeple de daha küçük yaşta sahiplenme imkanım olsaydı belki de daha da bilinçsiz bir şekilde bakacaktım. Ebeveynlerin ise bu durumu devamlı kontrol etmeleri gerekiyor. Çocuğum doğar doğmaz bu konuda oldukça hassas davranacağımı artık biliyorum. Şanslı’nın beni bulması ve onunla başlayan serüvenim sayesinde hayata daha geniş perspektiften bakmaya başladım. Camımın altına ilk gelişi ve o sesi kulaklarımdan gitmiyor. İyi ki beni bulmuş ve yolarımız kesişmiş..

    Hikayeler
  • Profesyoneller tarafından güvenilen, beslenme ve bilimsel uzmanlık ile hazırlanan  Proplan® serisi, neredeyse her tür köpek veya kedinin ihtiyaçlarına uygun özel bir beslenme sunar. Pro Plan® LiveClear® işte bunlardan biri olmakla birlikte kedilere olan alerjiyi bilimsel olarak % 47 oranında azaltmaktadır.

    kedi alerjisi
  • Ocak 22, 2022 Köpekler Hakkında

    Köpeklere bakmak, her evcil hayvan sahibinin bilmesi gereken birçok sorumluluk içerir. Besleyici ve kaliteli yiyecekler, temiz su ve kalacak iyi bir yer sağlamanın yanı sıra, özellikle kalın, uzun tüylü veya kürklü köpek ırkları için, köpeklere uygun bakım yapılması gerekir.

    tüy bakımı
  • Kış aylarının gelmesi ile birlikte, sadece bizlerin değil, hayvan dostlarımızın da bakımlarında ufak değişiklikler yapmak gerekebilir. Hassas bir bünyeye sahip olan kediler, mevsim geçişlerinde biraz daha dikkatli bir bakım ister.
    Öyleyse soğuk havalar yavaş yavaş kendini hissettirmeye başlarken kediler için neler yapabileceğinize şöyle bir göz atalım:

    Kış Hazırlıkları
  • Aralık 13, 2021 Kediler Hakkında

    Kediler sevimli görünüşleri, kendilerine has karakterleri ile olduğu kadar ev hayatına kusursuz uyum sağlamaları sebebiyle de insanların birlikte yaşamayı tercih ettiği evcil hayvanların ilk sırasında yer alıyorlar. Ev ve apartman yaşantısına kolayca adapte olan kedilerin ev içindeki yaşamlarının sağlıklı, güvenli ve mutlu olmasını sağlamaksa elbette hayatını bu özel canlılar ile paylaşan bizlere düşüyor

    Bir Kedinin 24 Saati
  • Aralık 01, 2021 Köpekler Hakkında

    Sonsuza kadar sürecek anılar oluşturmanıza yardımcı olmak ve onları mutlu etmek için, köpeğinizle enerji seviyelerine göre yapabileceğiniz birçok köpek aktivitesi bulunur. Birlikte yapabileceğiniz 10 etkinlik önerisi şu şekilde sıralanabilir:

    köpek
  • Günümüzde doğa ve çevre bilincinin yanı sıra evcil hayvan besleyenlerin sayısının da artması ile birlikte birçok temizlik ürünleri markası doğaya, çevreye ve hayvanlara zarar vermeyen içeriklere sahip temizlik malzemeleri üretir hale gelmiş durumda. Yukarıda sayılan doğal ürünlerin yanı sıra hazır olarak satılan doğal içerikli ürünleri de kullanabilirsiniz.

    kedi deterjanı, köpek deterjanı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR