PetburadaBlog

  • Her yıl olduğu gibi bu yılda onlarca marka ve binlerce ürün indirimlerle kapınıza geliyor. İndirimli ürünlerin yanı sıra firmaların yaptıkları hediyeler sizleri bekliyor. İlk defa 1925 yılında kutlanan Dünya hayvanları koruma günü 1929 dan bu yana 4 ekim de kutlanmakta.4 Ekim dünya Hayvanları koruma günü münasebeti ile bu günün anlam ve hikayesini bu yazımızda bulabilirsiniz.

    4 Ekim 2022 Dünya Hayvanları Koruma Günü
  • Ağustos 29, 2022

    Köpekler hakkında en büyük sorunlardan biri köpek kokusudur. Aileler genelde farklı kokulara benzeterek kokuyu tanımlasalar da en tipik benzetmeler; bozuk balık kokusu, yün kokusu, idrar kokusu ve kükürt kokusudur. Bazen bu kötü kokunun kaynağı köpeğin tüy ve deri temizliğinin eksikliğinden olduğu gibi bir çok kez patolojik bir durumdur. Bazı köpeklerin yağ bezleri kendine has bir koku salgılarlar ve bu koku dönem dönem dayanılmaz olmakla birlikte genelde bu durum uygun bir köpek şampuanı ile kontrol altına alınabilmektedir. Bir köpeğin vücudunun birçok kısmı, ağız, mesane, kulaklar, cinsel organlar ve cilt dahil olmak üzere kokuları barındırabilir.

    anal kese
  • Ağustos 11, 2022

    Kedi feromonları genellikle kokuyla ve ovalamayla salınır. Feromon salınımının önerilen ana işlevlerinden biri, kedinin hem yenidoğan hem de yetişkinlik evrelerinde çevresini ve diğer bireyleri tanımasına izin vermektir. Bazı feromonlar kedilerin davranış problemlerini çözmek için sentetik olarak üretilmişlerdir. Günümüzde veteriner hekimler tarafından reçelendirilen feromon bileşikleri mevcuttur.  Bu kimyasal yapılardan bazıları sentetik olarak yeniden üretilir ve sorunlu veya stres kaynaklı davranışları değiştirmek isteyen kedi sahipleri veya veteriner hekimler tarafından kullanılabilir.

    kedi feromonu
  • Kediler neden titrer? Kedinizin uykusunda titrediğine hatta sesler çıkarttığına hepimiz şahit olmuşuzdur. Acaba uykuda titreme bir hastalık mı? Yoksa bir hastalığın habercisi mi?

    uyuyan kedi
  • Yaz sıcaklarının başlaması ile birlikte pencerelerin açıldığı, buna bağlı olarak da kedilerde yüksekten düşme vakalarının arttığı haberleri kulağımıza gelmekte. Özellikle şehir hayatında yüksek katlı binalarda yaşayan kedili ailelerin korkulu rüyasıdır kedilerinin düşmesi. Bazen sinek kovalarken hızını alamayan bir avcı, bazen de meraktan ya da fazla sarkmaya bağlı olarak dengesiz bir kedi düşer camdan ya da balkondan. Bu yazımızda başınıza böyle bir durum geldiğinde düşen kediye yaklaşım ve yapılması gerekenleri irdeleyelim istedik.

    kedi hikayeleri
  • Haziran 04, 2022 Kediler Hakkında

    Kedinizi taşıma süresi ister kısa olsun ister uzun olsun yine de güvenli bir ulaşım olmasını istiyorsanız kedi kafesine ihtiyaç duyarsınız. Kediler doğaları gereği zaman zaman yalnız kalmak isteyebilir, saklanmayı ve sessizliği tercih etmek isteyebilir. Kedi kafesleri bu gibi durumlar için kullanabileceğiniz oldukça ideal kedi ürünleridir. Sadece evinizde değil ofisinizde de kedi kafeslerini kafesin kapağını açık bırakmak şartıyla kedi evi olarak da kullanabilirsiniz

    Kedi Kafesi
  • Nisan 14, 2022 Sizden Gelenler

    Yıllar önce çocukluk zamanımda küçük bir kaza geçirmiştim. Daha sonra kazadan kurtulmamı sağlayan ise peri kızım (çok tatlı bir sokak köpeği )sayesinde oldu. Sokağa başkası tarafından bırakılmış bir terrierdi. O kadar yaşı küçüktü ki çok hızlı koşamıyordu minicik ayakları ile fakat bisikletle giderken çarpan bir araba yüzünden kaldırıma fırlamıştım. Yürüyemiyordum. Beni bulmaları için elinden geleni yaptı .. O güne kadar bütün köpek canlardan korkardım.. Fakat o gün hayatımın en önemli günüydü.. Hayata resmen  geri dönmüştüm.. Birçok kişi şaşırmıştı. Sokak köpeği olarak görülen o can aslında insanların ihmalkar davranışı yüzünden dışarıdaydı. Herkes bir köpek bir kedi sahiplense belki de hem sorumluluk hem de  vicdani duyguları gelişecekti.. Çarpan kişi ortada yoktu.. Fakat insanlardan daha merhametli olduklarını anladım..

    köpekler
  • Nisan 14, 2022 Sizden Gelenler

    18 yıl önceydi Minnoş ile karşılaşmamız. O sene üniversite sınavını kazanmıştım ve Ankara’ya gitmek için bavulumu hazırlıyordum. Ailemde akşama otogarda beni geçirecekti. Her şey hazırdı ve otobüse binmeme saniyeler kalmıştı. Tam otobüse binecekken bir ses geldi. Otobüsün tekerlek yanından geliyordu ses. Fakat çok şükür ki daha hareket etmemişti otobüs. Koltuğuma oturdum ve içimden ya hareket ederse ve bir facia olursa dedim.

    kedi hikayeleri
  • Nisan 14, 2022 Sizden Gelenler

    Tam 12 sene önceydi kızımla karşılaşmamız. Çok sevdiğim bir arkadaşım beni aradı ve “acil gelmen gerekiyor” dedi. Hemen gittiğimde gördüğüm tablo inanılmazdı. Sokakta yaşayan ve çok tatlı bir tekir anne bir sürü yavru dünyaya getirmişti. Tekir annenin 6 adet yavrusu olmuş. Bu kadar güzel ve şirin yavruları görünce arkadaşıma direk “sahibi var mı” dedim. Yok dedi ve onların mahallesinde olan ve devamlı mama verdikleri bir kedi olduğunu belirtmişti. O kadar tatlılardı ki dayanamadım ve eve götürdüm..

    kedi hikayeleri
  • Yapılan araştırmalarda 7 yaş üzeri köpeklerin % 50 kanser riski altındadır. Yaklaşık  3 köpekten 1'i ve 5 kediden 1'i  kansere yakalanmaktadır. Kanserle mücadelede önemli olan ERKEN TEŞHİS dir. Erken teşhis edilen kanserlerin %96 sı tedavi edilmektedir.

    Köpeklerde kanser
  • Mart 01, 2022 Kediler Hakkında

    Bir kedide aradığınız kişilik özelliklerini bilmek önemlidir. Mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmek için düşünülmesi gereken şeyler vardır. Biz bu yazımızda küçük hatırlatmalarla doğru karar vermenize yardımcı olmayı planlamaktayız. Uyarı , hatırlatma ve önerilerimizi başlıklar halinde toplayalım.

    Kedi Irkları
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR