PetburadaBlog

  • Aralık 10, 2022 Kedi Irkları Kediler Hakkında

    En uysal ev kedisi hangisi? En akıllı kedi cinsi hangisi? Dişi kedi mi daha iyi erkek kedi mi? en çok bu soruları kendimize sorarız. Hiç aklımıza kendi kişiliğimiz ile uygun kedi varmıdır? Varsa hangi ırktır? bu makakede Kişiliğinize Uygun Kedi Hangisi sorusuna cevap arayacağız.

    Kedi Irkları
  • Aralık 03, 2022 Kedi Irkları Kediler Hakkında

    Ülkemizde kısırlaştırmanın öneminin yeterince kavranamaması, belediyelerin ise bu konuda oldukça yetersiz kalması, sokakta yaşayan hayvan popülasyonunun çığ gibi büyümesine ve öncelikle şehir hayatının zorluklarında onlara can güvenliği, yiyecek bulma konularında büyük sorun teşkil etmesinden dolayı yaşam sürelerini kısaltmaktadır.

    sokak kedisi
  • Kasım 30, 2022

    Köpeklerde sahiplenme içgüdüsünün bir yansımasıdır kovalama. Aslında bu içgüdünün temeli onlara genetik aktarımlarla gelen gütme duygusudur. Bu yazımızda köpeklerde gütme konusunu işleyeceğiz. Sürü hayvanı olan köpekler, çeşitli boyut, renk ve kürk yapısına sahip olabileceği gibi, hepsinde de aynı gütme içgüdüsü mevcuttur.

    Köpek Davranışları
  • Modern köpek ırkları İngiltere’de 1800lü yılların 2. Çeyreğinde ortaya çıkmaya başladı. Ancak o dönemki yapıları bugünden çok daha farklıydı. Mesela günümüzde Danualar çok büyük, Chihuahualar ise çok küçüktür. Yine de o dönemlerde de ırkların davranışlarının tahmin edilebileceği düşünülmüştür.

    Köpek Davranışları
  • Kasım 01, 2022

    Kedilerin davranışlarını çözmek oldukça güçtür. Fakat verdikleri tepkilerin ortak olması onların, ilkel yaşamdan bugüne genetik aktarımlarla tecrübelerinin bir sonucu olduğunu bilimsel olarak kanıtlamıştır. Örneğin salatalıktan korkmaları, tarak sesine verdikleri kusma refleksi, kafa toslamaları, yoğurma hareketleri bunlardan bazılarıdır. Bu yazımızda kedilerin davranışları hakkında kısa bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

    kedi korkusu
  • Ekim 24, 2022 Kedi Hastalıkları

    Kediler için iştah kaybı ve sürekli zayıflama sıkça görülen bir semptomdur. Bir çok hastalığın belirtisi olarak görülen iştahsızlık geçicidir. Genel durumun düzelmesiyle iştah kedilerde tekrar yerine gelir. İştahın tamamen kaybolmasına Anoreksi denir. Bu makalemizde Anoreksinin nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri bulabilirsiniz.

    kedi hastalıkları
  • Ekim 11, 2022 Sizden Gelenler

    2009 yılında İstanbul’u feci bir sel vurmuş, ciddi can kayıpları da yaşanmıştı. Bizim yaşadığımız bölgeye ulaşmamış olsa da felaketin boyutuna hepimiz şahit olmuştuk. Hatta belediyelere ait hayvan rehabilitasyon merkezlerindeki canları kurtarabilmek için ciddi bir seferberlik başlamıştı.

    Köpek hikayeleri
  • Ekim 10, 2022

    Birbiriyle geçinemeyen iki kardeş veya iki arkadaş için her zaman kullanırız “kedi-köpek gibisiniz” lafını. Oysa ne çok örneği vardır, birbirlerine sarılıp uyuyan, aynı kaptan yiyip içen, birlikte oynayan, hatta bir diğerinin yavrularını emziren kedi ve köpek dostların.

     

    Elbette her şey gibi, bu birlikteliğin de başı eğitim. Karakterlerin dominantlığına, inatçılığına göre zaman almakla birlikte, en düşman durumda bile “hiçbir şey imkansız değildir ‘’in hikayesi bu.

    kedi hikayeleri
  • Eylül 30, 2022 Sizden Gelenler

    Onunla sokakta tanıştım; bir deri bir kemik memeleri süt dolu halde bir direğe bağlanmıştı. Görenler bir önceki günden beri aç susuz orada bağlı olduğunu söyleyince hemen kaptım veterinere götürdüm. Gözle görünür bir yarası, hastalığı yoktu ama perişan haldeydi. İlk andan itibaren de kurtarıcısı olduğumu anlayan minnet dolu gözlerle kucağıma yapışmıştı. Müşahede, aşılar, kısırlaştırılma derken 2 hafta boyunca klinikte kaldı. Ben de her gün gidiyordum mutlaka onu görmeye. Kendini sevdirmeden duramıyordu, sanki hayatında ilk kez biri onu gerçekten seviyormuş ve bunu bırakmak istemiyormuş gibi.

    Köpek hikayeleri
  • Ekim 10, 2022

    Avcılık yüzyıllardır insan hayatında önemli bir yer tutmuştur. İlkel yaşamda hayatta kalabilmek için şart olan avcılık, günümüzde daha çok spor olarak adlandırılsa da, bizler Petburada ailesi olarak bu sporu tasvip etmemekteyiz. Bir çok köpek ırkı adeta avcılık için yaratılmışlardır. Avcının vazgeçilmezi olan bu köpek ırkları arasında kullanım özelliklerine göre tercih edilmektedir.

    av köpekleri
  • Ekim 03, 2022

    Kedili ailelerin hemen hemen hepsinin vazgeçilmezidir kedi ile uyumak. Bazı ailelerin kedi ile uyuma alışkanlıkları olmasa da, kediler bu alışkanlıkları onlara zorunlu olarak öğretir. En geçimsiz kedinin bile sizin yatağınızda uyuyabilmek için yapmadığı sevimlilik yoktur. İşte kedi ile yatağınızı paylaşmanın keyifli yanlarını bu yazımızda bulacaksınız.

    kediler
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR