PetburadaBlog

  • Hamilelikte evde evcil hayvan beslemek caiz midir? Evdeki hayvan bebeği yer mi?

     

     

    Üç doktorun da ortak fikri şu: Kedilerden bulaşabilecek en önemli hastalık toksoplazma enfeksiyonu. Kedi dışkısından bulaşabildiği gibi iyi yıkanmamış sebze meyve ve iyi pişmemiş etten de geçebiliyor. Anne adayı kumu bizzat kendisi temizlemezse (mecbur kalırsa mutlaka eldiven kullanmalı), hayvanın aşıları düzenli olarak yapılıyorsa sorun yok. Köpekler için de parazit ve kuduz aşılarını yaptırmak yeterli.

    bebek ve köpek
  • Ocak 06, 2023 Kediler Hakkında

    Evcil kediniz beslenmek için size bağırdığında ya da pervasızca yattığı zamanlarda, onların bu kendilerinden başka kimseyi düşünmeyen hallerine dur demek çok zordur. Henüz sabahın 6'sı ve kediniz patisini göz kapağınıza dayıyor. "Kalkma vakti geldi" der gibi.

    Kediler, Bencillik
  • Ocak 05, 2023 Köpekler Hakkında

    Çoğu köpek yıkanmaya alışana kadar bu işlemi sevmezler. Onlara bu işlemi güzel şeylerle hatırlamalarını sağlayacak olan sahipleridir. Banyo esnasında köpek huysuzlaştığı zaman iyi hal ve hareket sergilediği zaman ona köpek ödüllerinden çok fazla olmamak üzere vererek onu ödüllendirmelisiniz. Banyo işlemi sırasında ses tonunuz ve sergilediğiniz hareketler köpeğin huysuzlaşmasına yol açabilir. Bu sebepten dolayı olabildiğince sakin olmanız gerekmektedir. Köpeği banyo yaptırırken yapacağınız kötü davranışlar onun banyoyu sevmemesine, bu da banyo bir sonraki banyo yaptırma işlemini olumsuz yönde etkileyecektir.

    köpek yıkamak
  • Ocak 05, 2023 Köpekler Hakkında

    Evcil dostlarımız olan köpeklerimizi normalde, satın aldığımız kuru köpek mamaları ile besliyoruz. Bu beslenme şekli bizim için hem basit hem de pratik olabilir. Köpeklerimize verdiğimiz kuru mamaların haricinde alternatif beslenme yöntemleri de mevcuttur. Mesela konserve köpek mamaları, ev yemekleri, çevremizden bulabileceğimiz kemik vs gibi. Basit bir köpek mamasını evde nasıl yapabiliriz onu öğrenelim.

    köpek maması
  • Hipoalerjenik hayvan dostlarımız konusunda söylenenler doğru mu, yoksa ciddi bir reklam kampanyası ve ciddi tartışmalar mı bulunuyor? Eğer hayvanları seviyor fakat alerjiden nefret ediyorsanız, ikisinin ortasını bulabileceğiniz birkaç türle yakınlaşmak mümkün. Ancak tabii ki kontrollü bir şekilde. Çünkü doktorlar, hipoalerjenik olduğu kanıtlatmış evcil hayvanların sadece kabuk bir cilde sahip iguanalar ve yılanlar olduğunu doğruluyor. Fakat aşağıdaki türler hakkında söylenenler de alerjiden muzdarip bünyelere umut veriyor...

    Kedi Irkları
  • Kemoterapi alan insanlarla karşılaştırıldığında, ilaçların daha düşük dozlarda kullanılması ve insan tıbbındaki gibi birçok ilacın kombine edilmemesi gibi nedenlerle, pet hayvanlarında görülen yan etkiler daha hafif ve azdır.

    Hayvanlar, Kemoterapi
  • "Hepatik Lipidozis" hastalığının kesin sebebi bugüne kadar tam açıklanamasa da aşırı şişman kedilerde hastalığa yatkınlık çok fazladır.

    Kedi, Kedi Hastalıkları
  • Sokaklar geçici heveslerle alınan evcil hayvanlarla dolu. Evcil hayvan sahiplenmeden önce iyi bir değerlendirme yapmalısınız. İşte size bu yolda karar vermenize yardım edecek birkaç soru.

    Evcil hayvan sahiplenme
  • Aralık 30, 2022 Kediler Hakkında

    Kediniz kum kabını kullanma alışkanlığından belirli bir süreliğine de olsa vazgeçerse ; mutlaka bir sorunla karşı karşıyadır.

    Kedi, Kedi kumu
  • İngiltere'deki Trust For Cats adlı hayır kurumu, 9 canının sonuna yaklaşan ‘emekli' kedilere sıcak yatak, koltuk ve şömine imkanı sunuyor.

    Haber, Kediler
  • Royal Canin önderliğinde gerçekleşen Mama Ekspresi projesinde tam 40.6 ton mama Kars ve Ardahan barınaklarındaki minik dostlarımıza ulaştı. 21 Aralık – 24 Aralık tarihlerinde gerçekleşen ve Türkiye'nin seçkin firmaları ve Petburada.com'un katılımı ile toplanan kuru mamalar, sektör temsilcileriyle birlikte barınaklara dağıtıldı. Birlik ve beraberlikle yaşanan bu bağış kampanyası, zor şartlarda yaşayan barınaktaki dostlarımıza yeni yıl ziyafeti sağladı.

    Mama Ekspresi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR