PetburadaBlog

  • Ocak 24, 2023

    Köpeklerin ömürlerini tahmin etmek genelde tecrübelerle alakalı olsa da günümüzde artık köpekler için 15 yaşa ulaşmış köpek sayısı giderek artmaktadır. Daha önceleri 10-12’li yaşlar köpek ömrü için tahmin edilen yaş ortalaması olsa da doğru bakım besleme ile bu ortalama 15-20’lere kadar yükselmiştir. En yaşlı köpek listesinde Minus isimli Polonya’da yaşayan melez bir ırk bu gün 38 yaşındadır.

    Yaşlı Köpeklerde Sık Görülen Rahatsızlıklar.
  • Ocak 18, 2023 Kedi Hastalıkları

    Kedilerde sıklıkla karşılaştığımız, akıntılı ya da akıntısız öksürüklerin sebepleri nedir, nasıl tedavi edilir? Daha da önemlisi öksürük ile hapşırığı karıştırıyor olabilir misiniz? Veteriner hekiminize danışmadan önce, doğru teşhis için öksürük sıklığını, şiddetini ve öksürük dışında başka refleksler gösterip göstermediğini mutlaka gözlemlemeniz gerekmektedir.

    kedi hastalıkları
  • İstanbul Bezmialem Vakıf Üniversitesi (BVU) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Bülent Durdu, son günlerde sıkça rastlanan kuduz vakalarıyla ilgili hastaların alması gereken önlemler, kuduzdan korunma yolları ve hastalığının tedavisi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

    Kuduz, Sağlık
  • Ocak 16, 2023

    Köpeklerle yaşarken bazı soruların cevabını bilir ama sebebini pek umursamayız. Küçük bilgiler hem sizin hem minik dostunuzun daha mutlu yaşamasına neden olabilir. Bu yazımızda küçük hatırlatmaları ve neden diye başlayan soruların cevaplarını bulacaksınız.

    köpekler
  • Ocak 14, 2023 Kuş Irkları/Türleri

    Kuşlar hakkında evrilmelerinden başlayan ve gelişimleri sırasında edindikleri özellikleri bulacağınız bu yazımızda kısa kısa ilginç kuş bilgilerini sizlerle paylaştık.

    Kuşlar Hakkına
  • Ocak 13, 2023

    Kediler hakkında bizlere sorulan onlarca sorunun cevabını bu yazımızda bulacaksınız. Sağlılarına, bakımlarına ve beslemelerine ait kısa cevapların olduğu tüm sorular uzman Hekimlerimiz tarafından cevaplanmıştır. 

    Kediler Hakkında
  • Ocak 12, 2023

    Çikolata köpeği zehirler mi ? Evet bu soru hemen kulaklarınızda çınladı ve cevabı maalesef EVET. Konu hakkında daha çok bilgi Blog sayfamızda

    Köpek hastalıkları
  • Ocak 12, 2023 Köpekler Hakkında

    Her ne kadar köpeklerimizi sıklıkla yıkasak da, köpek kokusu kolay kolay giderilemez. Peki, köpeklerdeki kokunun sebebi nedir ve bu koku nasıl giderilir?

    köpek bakımı, köpek temizliği, köpek temizliği nasıl yapılır, köpeğim kokuyor, köpek kokusu, köpeğin kokusunu nasıl önlenir
  • Ocak 11, 2023 Kediler Hakkında

    Şaşılık her iki gözün yada sadece bir tanesinin normalden farklı bir açı ile bakması demektir. Kedilerde sıklıkla görülen bu durum gözü koordine eden kaslardan biri ya da birkaçının zafiyete uğramasından şekillenmektedir. Bir göz normal bakarken diğeri içe, dışa, aşağı ya da yukarı bakar tarzdadır. Bazen bu kaymalar her iki gözdede şekillenebilmektedir.

    Kediler, Şaşılık
  • Ocak 11, 2023 Köpek Irkları

    Köpekle yaşamın en güzel yanı size sonsuz sevgiyle bakan bir çift gözün sizi sürekli takip etmesi olsa gerek. Evde küçük ırk beslemek daha kolay olsa da sorumluğu hat safhadadır. Bu yazımızda evde beslenecek 10 küçük köpek cinsi tanıtacağız.

    küçük köpekler
  • Köpeklerde tüy dökümü sorunu ile ilgili merak ettikleriniz, bilmeniz ve yapmanız gerekenler.

    Köpek, Köpek sağlığı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR