PetburadaBlog

  • Şubat 09, 2023

    Bu soruyu muhtemel olarak “çoook!” diye yanıtlarsınız. Kedi uykusu terimi daha yaygın olarak kullanılsa da, köpekler gerçekten de uyuyarak çok fazla zaman harcarlar. Bir köpeğin uyku düzeni birkaç fark olmasına rağmen, insanlarınki ile benzerlik göstermektedir. Köpekler tıpkı İnsanlar gibi, uyuyacak bir yer arar. Uygun uyku alanını bulunca uzanır ve uykuya dalar. Uyku halinde köpeklerin kasları gevşemeye başlayacak, nefes alıp vermeleri yavaşlayacak, beyin dalgaları yavaş ve sabit hale gelecek, vücut kendini onarmaya ve iyileştirmeye başlayacaktır.

    Köpekler Hakkında
  • Evcil hayvanınızın herhangi bir sağlık sorunu varsa ve veterineriniz tarafından önerilen reçeteli Veteriner Diyet Mamalarla ile beslemek daha da önemlidir.  Evcil hayvanınızı reçeteli diyetleriyle neden beslediğinizi Bu diyetlerin nasıl onların sağlıklarını pozitif etkilediğine bir göz atalım.

    Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
  • Şubat 07, 2023 Köpekler Hakkında

    Köpekleri çiğ yumurta ile beslemenin tehlikeleri hakkında birçok efsane ve yanlış bilgi vardır. Evcil hayvan beslenmesinden bahsederken, evcil hayvanlarımızın kedi ve köpek atalarının, vahşi doğada neler yaptıklarına bakmak her zaman yararlıdır. Dingoların çiğ yumurta yedikleri bilinen türlerden sadece biri, bu da karnivorların ( etçil ) tamamen doğal bir beslenme davranışı olduğunu gösterir

    Köpekler Hakkında
  • Şubat 07, 2023 Köpekler Hakkında

    Bir köpeğe sahip olan herkes, size onların sadık, eğlenceli ve tatlı olduklarını söyleyebilir. Ancak ara sıra bazı köpek sahipleri, hareketli ve yaramaz bir köpekle karşı karşıya kalabilir. Bazıları bu durumla diğerlerinden daha sık karşılaşır. İyi eğitimli bir köpek, pek çok köpek sahibinin hayalini kurduğu bir dosttur.

    Köpekler Hakkında
  • Şubat 06, 2023 Köpekler Hakkında

    Köpekler, sadece yoldaşlarımız olarak değil, aynı zamanda hayat kurtarmaya yardımcı olan çalışan köpekler olarak bazı inanılmaz yeteneklere sahiptir. Arama ve kurtarma köpekleri gibi, yoğun eğitimle, aşırı zor koşullarda hayal edilemeyecekleri yapmakla görevlendirilirler. Eğitimli bir K-9 işleyicisinin yanında çalışarak, dünyanın dört bir yanındaki insanları bulmak ve trajediden kurtarmak için aşılmaz engellere karşı bir ekip olarak birlikte çalışırlar.

    Köpekler Hakkında
  • Hemen hemen her gün duyduğumuz, reklamlarını izleğimiz Omega-3 nedir. Gerçekten balık yağı büyük bir aldatmaca mı? Yoksa hayatlarında olmazsa olmaz mı? Hemen hemen her mama markasında kocaman harflerle kazınmış Omega-3 Balık yağı katkıları, evcil hayvanlarımıza gerçekten ne faydası var? Neden kedi ve köpeklerimizi Omega-3 balık yağları açısından zengin diyetlere sokmalıyız?

    Balık Yağı
  • Şubat 03, 2023 Kediler Hakkında

    Kedinizin yaşam döngüsüne ve stiline uygun ve yeme denemeleriyle hazırlanmış bir mama seçtikten sonra kedinizin belli sağlık ihtiyaçları için beslenmesine ekleyebileceğiniz bazı gıdalar vardır. Fakat kedinize vermeyi düşündüğünüz şeyi öncelikle veterinerinize danışmalısınız.

    Kediler İçin Ek Gıda
  • Şubat 03, 2023 Köpekler Hakkında

    Tarih sürecinde köpeğin insanlar beraber gelişimini sürdürerek günümüze kadar gelmesi köpek ve insan arasındaki vahşi yaşamdaki çıkar ilişkisinden çıkarak bir dost bir arkadaş halini alması gerçekten uzun bir zamanda gerçekleşmiştir. Kimi zaman hırçın, kimi zaman çok tehlikeli,  kimi zaman ise sevecen bir dost bazende her şeyimiz olan küçük dostumuz insanoğlunun hayatına ilk girişinin yaklaşık 14.000 yıl önce olduğu sanılmaktadır.

    Köpek Ve İnsanın Tarihi
  • Ocak 30, 2023 Kuşlar Hakkında

    Kanaryalar kendilerine özgü bakım ve besleme isteyen canlılardır. Kanarya beslenmesine en dikkat edilecek unsur gıdadır. Bu yazımızda '' Kanarya ne yer? '' Sorusunun cevabını açıklamaya çalıştık. Kanaryanın beslenmesinde kullanılan maddeler, bunların kanaryalara verilme zamanları, 

    Kuşlar Hakkına
  • Ocak 25, 2023 Köpek Hastalıkları

    Köpeklerde kalça displazisi (Canine Hip Dysplasia-CHD) ilk olarak 1930’ların ortalarında kalça eklemi yani “coxo-femoral ekleminde görülen anarmallikler olarak tanımlanmıştır. Özellikle hızlı büyüyen ve yetişkin ağırlığı 20 kg ve üzerinde olan köpeklerde görülmektedir.

    Köpeklerde Kalça Displazisi
  • Ocak 24, 2023 Köpekler Hakkında

    En korkulan konulardan biridir Kist Hidatid. Kılını yuttuğunda vücudunda kist olacağını düşünen bir çok aile köpekle yaşamaya endişe ile bakmaktadır. Oysa kisti yapan kıl değil kıla yapışık olan parazit yumurtasının kendisidir. Bu yazımızda Kist Hidatid Nedir? sorusunun cevabını bulacaksınız.

    Kist Hidatid Nedir?
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR