PetburadaBlog

  • Nereye gidersek gidelim, köpek arkadaşlarımızla her zaman keyifli bir ilişki yaşamak isteriz. Davranış problemlerini çözmek ve sağlıklı ve mutlu bir arkadaş olmasını sağlamak için köpeğinize bu temel komutları öğretin. Anlamanız gereken çeşitli köpek itaat eğitimi gerçekleri var - ama köpeğinize öğretebileceğiniz temel komutlardan bazıları burada.

    Köpekler Hakkında
  • Kedinin normal olmayan bu davranışları bir sorunun habercisi olabilir. Kedinizin neden tuvalet kabının dışına işediğini ve bunu durdurmak için hangi önlemleri alabileceğinizi öğrenmek için size küçük fikirler verecek bu yazımızda, nedenleri ve sonuçlarını bulacaksınız.

    Kediler Hakkında
  • Mart 03, 2023 Kedi Hastalıkları

    Karaciğer güçlü bir yenilenme kapasitesine sahiptir, ancak aynı zamanda yaralanmalara karşı oldukça hassastır. Hayati bir işleve sahiptir ve aşağıdakiler gibi çok sayıda işlevi yerine getirir bunlar; Protein ve hormon sentezi, Sindirime yardımcı olur, Enerji metabolizmasını düzenler, Metabolitler ve vücutta biriken toksik atıkları ortadan kaldırır, Bağışıklık sistemini düzenler. Bu yazımızda kedi karaciğer hastalıkları hakkında kısa bilgileri bulacaksınız.

    Kediler Hakkında
  • Mart 03, 2023 Köpekler Hakkında

    En sadık dostumuz olan köpeklerin son yıllarda filmleri yüreklerimizi ısıtmakta. Konusu eğlenceli, duygusal veya komik olsa da, her birinin verdiği keyif bambaşka. Köpekler bazen başrol oyuncusu, bazen de filmin ana karakterlerinden biri olmakta. Bu filmler her zaman ana konunun yanında, hayvan sevgisini de insanlara aşılamakla kalmayıp içerisinde birçok sosyal mesajıda barındırmakta.

    Köpekler Hakkında
  • Mart 02, 2023 Kedi Hastalıkları

    'Stoma' terimi tıbbi terminolojide ağız boşluğunu (ağız) tanımlamak için kullanılır. Stomatit, ağız boşluğunun herhangi bir iltihabı için genel olarak kabul edilen bir terimdir. Eğer stomatit dişleri de içine alana bir enfeksiyon gelişmişse buna gingivostomatit denmektedir.
    Stomatit, yetişkin evcil kedilerde yaygın olarak görülür ve ağrılı bir durumdu. Siyam, Persian ve Himalayanlar gibi safkan kedilerde ve yavru kedilerde stomatit daha sık görülmektedir. Aynı durum çok kedili evlerde yaşayan kediler için de geçerlidir. Kedilerde stomatitin tedavisi zordur ve problem inatçı bir karaktere sahiptir.

    Kediler Hakkında
  • Tatil yaklaşıyor ve evcil hayvanınızı tatilinizde yanınıza götüremediğiniz için çok üzgünsünüz. Bu durum, hemen hemen her evcil sahibinin tatilleri sırasında yaşadığı bir duygudur. Tatilde evcil hayvanınıza bol şefkatle ve iyi bakılacağını bildiğiniz geçici ve sevgi dolu bir yuvaya ihtiyacınız olacaktır. Evinize yeni bir evcil hayvan getiren birçok kişiden biriyseniz, köpek pansiyonu ve yatılı köpek çiftliklerini değerlendirirken nelere bakmanız gerektiğini bu yazımızda açıklayacağız.

    Köpekler Hakkında
  • Feline Viral Rhinotracheitis (FVR) olarak da bilinen hastalığın etkeni bir herpesvirusdur. Feline Viral Rhinotracheitis,  Feline herpesvirus tip-1'in (FHV-1) neden olduğu bulaşıcı bir viral hastalıktır. Virüs her yaştan kediye bulaşabilir. FVR, kedilerde üst solunum yolu hastalığının en büyük nedenidir ve konjonktivitin (göz iltihaplanması) en yaygın nedenidir.

    Kediler Hakkında
  • Kedi ve köpeklerde son dönemlerde kanser teşhisinin arttığı maalesef kaçınılmaz bir gerçek olmuştur.  Bu kanser teşhisleri farklı ırklarda farklı oranlarda teşhis edilse de, meme tümörleri hemen hemen her ırk ve türde sık görülmektedir. Meme kanseri köpek ve kedilerde çok yaygındır ve bir meme tümörü geliştirme potansiyeli, kısırlaştırıldığı yaşla doğrudan ilişkilidir. 

    Kediler Hakkında, Köpekler Hakkında
  • Canine parvovirus (CPV), yavru köpeklerde yaygın olarak akut gastrointestinal hastalığa neden olan, oldukça bulaşıcı viral bir hastalıkdır. Hastalık genellikle altı ila 20 haftalık yavrularda görülür, ancak bazen daha yaşlı hayvanlarda da görülmektedir. Yavru köpeklerde görülen hastalığın bir varyantı miyokardittir (kalp kasının iltihabı). Miyokarditis sebebi ile ani ölümler şekillenmektedir.

    Köpekler Hakkında
  • Şubat 23, 2023 Köpek Hastalıkları

    Distemper, köpeklerin ve köpek yavrularının solunum, sinir ve gastrointestinal sistemlerini etkileyen oldukça bulaşıcı ve sıklıkla ölümcül bir hastalıktır. Distemper hapşırma ve öksürme yoluyla bir köpekten diğerine hızla yayılabilmektedir. Köpek gençlik hastalığının semptomlarını, mevcut tedavi seçeneklerini ve köpeğinizin hastalığa yakalanmasını önlemek için neler yapabileceğinizi bu yazımızda bulacaksınız.

    Köpekler Hakkında
  • Şubat 22, 2023 Köpekler Hakkında

    Bize arkadaşlık ve koşulsuz sevgi sağlamak için bile, her köpek bir şekilde hizmet eder. Ancak hizmet köpekleri özel bir kategoridedir ve özellikle engelli veya yaşamı tehdit eden koşullara sahip insanlara yardım etmek için eğitilmiştir. Hizmet köpekleri, bağımsızlıklarını geri kazanmalarına ve yaşam kalitelerini artırmalarına yardımcı olarak onları sahipleri için vazgeçilmez kılan özelliklere sahiptir.

    Köpekler Hakkında
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR