PetburadaBlog

  • Her yıl binlerce evcil hayvan yutulduğunda veya insanlara yönelik ilaçlara maruz kaldığından hayatlarını kaybetmektedir. Evcil hayvan sahipleri sadece minik dostlarına yardım etmeye çalışsalar da birçok evcil hayvan gereksiz insan ilacından dolayı sağlık sorunları yaşıyor ve hatta insan ilaçları aldıklarında ölüyor.

    Köpekler Hakkında
  • https://www.petburada.com/kedi-mamasiKedi vitaminleri ve multivitaminlerin ne olduğu, önemi ve bazı kedilerin diğerlerinden daha fazla alması gerekip gerekmediği hakkında daha fazla bilgi edinmek gerekir. İşte her kedi sahibinin bilmesi gerekenler.

    Kediler Hakkında
  • Gastric Dilatation-Volvulus veya GDV olarak da bilinen bu durum, küçük hayvan muayenehanesindeki en ciddi acil durumlardan biridir ve erken teşhisle köpeğinizin hayatı kurtulur. Mide torsiyonunun şişkinlik ve burulma olmak üzere iki bölümü vardır. Şişkinlik, köpeğin midesinin normalden çok daha büyük bir boyuta gaz, sıvı, köpük veya bunların bir karışımı ile dolması durumudur. Torsiyon (volvulus), midenin tamamının karın içinde kıvrılarak hem girişte hem de çıkışta tıpkı bir sosis gibi iki ucundan kıvrılarak kapanmasıdır.

    Köpekler Hastalıkları
  • Nisan 18, 2023 Köpek Hastalıkları

    Köpeğiniz normalden fazla kaşınıyorsa, pire veya cilt enfeksiyonu gibi bir sorunu olabilir. İlk akla gelen bunlar olsa da kaşıntının egzama belirtisi olduğunu da unutmamalıdır. Köpeklerde egzama da oldukça yaygındır, ancak çok az sahip, köpeklerinin bu kaşıntılı, rahatsız edici duruma sahip olabileceğinin farkındadır.

    Köpek Hastalıkları
  • Nisan 17, 2023 Köpekler Hakkında

    Köpeğiniz için yeni bir yatak alırken, acaba onu yatağa alıştırabilir miyim endişesi hemen hemen hepimizde vardır. Köpeğin yatakta yatmaması, alınan yatağın bir işe yaramayacağı anlamına gelir. Çoğu evcil hayvan sahipleri internette en iyi köpek yatağını aramak için saatlerce vakit harcar. Bazen köpeğiniz, aldığınız şık yeni köpek yatağı dışında herhangi bir yerde uyuyabilir veya eski, çiğnenmiş, lekeli ve pis yatağına geri dönmeye devam edebilir. Endişelenmeyin; yavru köpeğiniz için yeni ve daha rahat bir yatak almakla yanlış bir seçim yapmadınız. Yapmanız gereken sadece onu yeni yatağına alıştırmak olmalıdır.

    Köpekler Hakkında
  • Nisan 14, 2023 Köpekler Hakkında

    Köpeğinizin sizi anladığı konusunda birçok kez emin olsak da bazen iletişimsizlik bizlerin onları anlamamızdan kaynaklıdır. Aslında köpeğin karakterindeki mutlak itaat duygusunu kullanmak bizlere kalmış. Tek yapmamız gereken onun vücut dilini, gözlerini ve havlamasını doğru analiz etmektir. Köpekler her isteklerini aynı davranışla sergilerler. Davranışları analiz etmek Köpek vücut dilini anlamak, nasıl tepki vereceğinizi bilmenin ilk adımıdır. Bu yazımızda köpeğinizin sizinle iletişim kurduğu 40 yolu bir araya getirdik.

    Köpekler Hakkında
  • Nisan 12, 2023 Köpekler Hakkında

    Köpekler bazen bakışları ile sizinle iletişim kurar. Köpeğinizin ne dediğini gözünden anlamak için biraz zamana ihtiyacınız olsa da, bu iletişim kurmak çok zor değildir. Aslında köpeğiniz gözleri ile her şeyi ifade eder; mühim olan bakışları bizlerin doğru anlayabilmesidir. Köpeğiniz bakışları ile size acaba ne anlatıyor olabilir? 

    Köpekler Hakkında
  • Nisan 11, 2023 Kedi Hastalıkları

    Kıvrık kulaklı tüm Scottish Fold Kedileri, Scottish Fold hastalığı olarak da bilinen osteokondrodisplaziden etkilenir. Scottish Fold hastalığı, kedinin vücudundaki kıkırdakları etkiler ve artrit, spinal anormallikler, kalın, esnek olmayan kuyruklar ve ekstremite deformitelerine bağlı şiddetli kronik ağrı ve topallık gibi ciddi sorunlara neden olabilir:
     

    Kedi Hastalıkları
  • Toksoplazmoz, Toxoplasma gondii adı verilen bir protozoonun (tek hücreli organizma) neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Organizma, üç aşamaya ayrılabilen karmaşık bir yaşam döngüsüne sahiptir. Kaç kedinin hastalandığı ve toksoplazmozun nasıl bulaştığı, ya da özellikle hamileyseniz nasıl güvende kalacağınız ve kedi ve köpeklerde hastalığın seyri hakkında bilgileri bu yazımızda bulacaksınız.

    Kediler Hakkında
  • Köpeklerde ve Kedilerde Sık görülen Fıtıklar Nelerdir? Fıtıklar, evcil hayvanınızın vücut duvarındaki veya dokuların ait olmadıkları alanlara geçmesine izin veren organlardaki çıkıntılar ve yırtıklardır diye tanımlayabiliriz. Göbek, Kasık, Perine, Diyafram ve Perikardiyal-peritoneal fıtıklar ve yapılması gerekenler bu yazımızda.

    Kedi Hastalıkları, Köpek Hastalıkları
  • Mart 21, 2023 Kediler Hakkında

    Lezzetli bir şeyler pişirmek için ev yapımı kedi maması tariflerini kullanarak kedinizi şımartabilir ve aynı zamanda mutfakta yaratıcı olabilirsiniz. Catnipli bisküvilerden, peynir toplarına kadar tariflerle, kendi dayanılmaz ikramlarınızı yapmanıza ve kedinize ne kadar özel olduğunu göstermenize var mısınız?

    Kediler Hakkında
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR