PetburadaBlog

  • Tiroid bezi, kedi ve köpeklerde boyunda bulunan ve “T4 ” adı verilen bir hormon üreten bir organdır. Endokrin veya hormonal sistemde önemli bir rol oynar.  Metabolizmayı veya hücrelerinizin enerjiyi ve diğer vücut fonksiyonlarını kullanmada aktiviteyi düzenler. Kedi ve köpeklerde düşüklüğü yada yüksekliği önemli sistemik rahatsızlıklara neden olur.

    Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
  • Hill's t/d kuru mamaların yoğunluğu, ağız bakım mamalarına göre daha az yoğundur. t/d ve Oral Care kuru mamalarının boyut ve yoğunluğundaki bu farklılıklar plak, tartar ve lekenin azaltılmasında fark yaratmak için yeterlidir. Hill's t/d'nin plak, tartar, leke ve diş eti iltihabını azalttığı klinik olarak kanıtlanmıştır. Science Diet™ Oral Care™ ve VetEssentials, diş hastalığı olmayan sağlıklı yetişkin evcil hayvanlar için günlük olarak dişleri temiz, nefesi taze ve diş etlerini sağlıklı tutmak için doğal ve nazik bir temizleme eylemi sağlar.

    Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
  • Mayıs 29, 2023

    Gastrointestinal Sistem Hastalığı evcil hayvanınızın yaşayabileceği en yaygın rahatsızlıklardan biridir. Durum genellikle pek önemsenmez, ancak bazen daha ciddi bir hastalığın işaretidir. Gastrointestinal hastalığa en yaygın olarak diyet veya küçük enfeksiyonlar neden olur, ancak zehirlerin ya da yabancı bir cismin yutulması, inflamatuar hastalık, paraziter ve enfeksiyonel rahatsızlıklar veya kanser gibi ciddi nedenler olabilir.

    Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
  • Mayıs 26, 2023 Kediler Hakkında

    Ayaklar tüm canlılar için hayati öneme sahip uzuvlarımızdır. Problemlerinde hayati sorunlar olmasa da can sıkıcı ızdıraplı bir yaşama sebep olabilmektedir. Ayaklarda görülen problemleri başlıklar altında toplamak kedi ayak problemlerini daha kolay tariflememize yardımcı olacaktır.
     

    Kediler Hakkında
  • Köpek pati sorunlarına alerjiler, enfeksiyonlar, kesikler ve sıyrıklar, tırnak sorunları, kistler veya çatlamış pati yastıkları neden olabilir. Ayak tabanları, bir köpeğin ayakları için yalıtım sağlar ve dengeye, yavaşlamaya ve durmaya yardımcı olur. Ayrıca köpeğin ayaklarını ve bacaklarını oluşturan kemikler ve eklemler için amortisör görevi görürler.

    Köpekler Hakkında
  • Kedileri severiz ama tüylerini etrafa saçan bir kediniz olduğunda temizlemesi oldukça yorucudur. Hiç birimiz işimize gömlek ve pantolonumuzda kedimizin tüyleriyle donatılmış olarak gitmek istemeyiz. Yavru kedinizle kucaklaşmaktan daha sıcak bir an olmasa da, kucağınızda kalmasını istediğiniz şey tüyleri değil, kedidir.

    Kediler Hakkında
  • Trafik kazası geçiren bir kedi yada köpeğe nasıl yaklaşmalı ve nasıl davranmalıyız? Kendimize de zarar vermeden trafik kazası geçiren bir kedi yada köpeğe nasıl yardım edebiliriz? Trafik kazası geçirmiş bir kedi ya da köpeğe ilk yardımımız ne olmalı? Trafik kazası geçiren bir kedi yada köpeğin, onun için tehdit değil de, yardım edecek kişi olduğumuzu anlamasını nasıl sağlayabiliriz? İşte tüm bu soruların cevabını yazımızda bulacaksınız.

    Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
  • Mayıs 25, 2023

    Köpeklerde ve kedilerde Hipertansiyonun teşhisi ve tedavisi zor olabilir. Hipertansiyon teşhisi konduğunda tüm vücut sistemlerinin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. Tersine, klinik bir hastada şüpheli klinik belirtiler veya Hipertansiyon ile ilişkili olduğu bilinen hastalıklar teşhis edildiğinde Hipertansiyon olasılığı araştırılmalıdır.

    Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
  • Mayıs 25, 2023 Köpekler Hakkında

    Dişi köpek sahipleri köpeklerini çiftleştirdikten sonra mutlaka hamile kalıp kalmadıklarını merak ederler. Bu uzun heyecanlı bir bekleme süresidir. Dişi köpeklerde çiftleşme sonrasında bir takım değişiklikler aslında bize köpeğinizin gebelik durumu hakkında bilgi verebilir. İyi bir gözlem ve hamilelik belirtilerini takip bu sorunun aydınlatılması için yeterlidir.

     

    Köpeklerde gebelik en doğru hormon testleri, ultrasonografi gibi teşhis metotları ile konulmaktadır. Birçok köpek sahibi tecrübeleri doğrultusunda bu testlere ihtiyaç duymadan hamilelik belirtilerine göre teşhis koyabilir.

    Köpekler Hakkında
  • Evcil Hayvanınızın Gerçek Yaşı Kaç? Bu soru hemen hemen her evcil hayvan sahibini meşgul eden bir konudur. Bazen tartışmalara da neden olan yaş konusunda bir kaç birbirine yakın kural vardır. Sizlerle paylaşacağımız yaş tablosu kabaca bu kuralların bir derlemesidir.

    Köpekler Hakkında, Kediler Hakkında
  • Mayıs 23, 2023 Diğer Evcil Hayvanlar

    Tavşan beslemek isteyen ailelerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Aileler tavşan almadan önce acaba hangi tavşanın kendileri için uygun olduğunu biliyor mu? İşte bu yazımızda sizlere tavşan türlerini tanıtmaya çalışacağız. Tavşan Irkları listemiz, popüle tavşanı ırklarını içeren bir listedir. Ne tür bir Tavşan ırkının size ve yaşam tarzınıza en uygun olabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu yazımızda tavşanlar ırkları hakkında bilgiye sahip olacaksınız.

    Tavşanlar Hakkında
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR